Rondreis Waddeneilanden

Eilandhoppen op de Wadden in Nederland

Op rondreis over de Waddeneilanden

Van eiland naar eiland in het ritme van eb en vloed

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie? De Waddeneilanden lenen zich uitstekend voor een rondreis. Hoe dan?

Vanaf de vaste wal varen veerboten af en aan naar Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling en Ameland. Bootverbindingen tussen de Waddeneilanden zijn er een stuk minder. Dat komt o.a. door het getij en de zandbanken van de Waddenzee. Dat maakt rondreizen over de Waddeneilanden uitdagend. Naar een ander Waddeneiland oversteken kan vaak alleen bij vloed, met kleine gemotoriseerde boten of zeilboten. Met name de overtochten tussen Terschelling en Ameland en tussen Ameland en Schiermonnikoog zijn een lastige onderneming.

Voor avontuurlijke reizigers is dit juist ideaal. Geen massa’s toeristen die van eiland naar eiland hoppen. De afhankelijkheid van de natuur en het getij zorgt ervoor dat je rondreis Waddeneilanden in het ritme van eb en vloed gedaan wordt. Omarm dit en reis go with the flow of the Tide van eiland naar eiland.

Welke Waddeneilanden wil je bezoeken?

Nederland heeft vijf Waddeneilanden, ook wel bekend als de TVTAS eilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. We bieden rondreizen aan waarbij je alle Waddeneilanden bezoekt, maar het is ook mogelijk om over drie of vier Waddeneilanden te eilandhoppen. Je kunt starten op Texel en richting Schiermonnikoog reizen of andersom.

Rondreis Waddeneilanden - droogvallen wad - Waddenhop

Rondreis Waddeneilanden - zeehond - Waddenhop

Rondreis Waddeneilanden in backpackstyle

Ontmoet andere reizigers

Op elk Waddeneiland hebben wij een hostelstyle popup camping met een variatie aan tenten. Overal is de sfeer weer net even anders, maar gemeenschappelijk is dat het zo is opgezet dat je gemakkelijk andere eilandhoppers ontmoet. Ideaal voor een backpackavontuur in eigen land. Je kunt kiezen of je 3, 4 of 5 Waddeneilanden bezoekt. Overal blijf je 2 a 3 nachten, waarna je je weer verplaatst naar het volgende Waddeneiland. Interesse in onze backpackstyle rondreizen over de Waddeneilanden?

rondreis Waddeneilanden - backpack kampvuur - Waddenhop

Rondreis Waddeneilanden voor families

Ontdek de Waddenzee met je kids

Op school leer je al over de TVTAS eilanden en de Waddenzee. Nu weg met die schoolboeken, we gaan ze bezoeken. Voor kinderen is de natuur iets waanzinnigs. Hoe gaaf is het om een zeehond van dichtbij te zien? Of te ervaren wat er allemaal leeft en beweegt wanneer het Wad droogvalt? Op rondreis over de Waddeneilanden is één groot avontuur voor jong en oud. Is een familierondreis over de Waddeneilanden iets voor jullie?

Rondreis Waddeneilanden familie - zeehonden kijken - Waddenhop

Rondreis Waddeneilanden met een groep

Leer nieuwe mensen kennen tijdens een groepsrondreis

Hoe leuk is het om rondreizen en nieuwe mensen leren kennen te combineren? We organiseren diverse groepsrondreizen over de Waddeneilanden die in dezelfde levensfase zitten als jij. Zo hebben we speciale jongerenrondreizen, singlerondreizen voor 45+ en eenoudervakanties. Al onze groepsrondreizen zijn opgedeeld in leeftijdsgroepen, zodat je op rondreis gaat met leeftijdsgenoten. Er is keuze uit diverse rondreizen over de Waddeneilanden. Van anderhalve week eilandhoppen over alle Waddeneilanden tot een weekje Waddeneilanden, waarbij je een paar eilanden bezoekt. Benieuwd naar onze groepsrondreizen over de Waddeneilanden?

Rondreis Waddeneilanden - groepsrondreis - Waddenhop

★★★★★

Veelzijdige bedevaart

Wadhoppen is een veelzijdige bedevaart die iedereen een keer zou moeten maken. Het hele reisprogramma was goed doordacht en wanneer iets niet volgens plan verliep, had TA al een oplossing gevonden voordat we wisten dat er een probleem was. Zo hebben we er een extra dag op Vlieland bij gekregen. Ook het kampeermateriaal was compleet en in goede staat.
★★★★★

Uniek genieten!

Ontzettend genoten van het Waddenhoppen! Goed georganiseerd, leuk en gevarieerd vervoer tussen de eilanden en veel verschillende activiteiten te doen op de eilanden. Uniek genieten!
★★★★★

Hartstikke leuk en vernieuwend

Het eilandhoppen was hartstikke leuk en vernieuwend. Ook leuk door de verschillende soorten boten waarmee we naar de eilanden gingen. Hierdoor kan ik de TVTAS afvinken. De reis was goed verzorgd en goed begeleid.