Familievakantie Waddeneilanden

Op vakantie met de kinderen in Nederland

Met de kinderen op familie vakantie op de Waddeneilanden

Eilandhoppen op de Wadden is één groot avontuur

Op school leer je al over de TVTAS eilanden en de Waddenzee. Nu weg met die schoolboeken, we gaan ze bezoeken. Voor kinderen is de natuur iets waanzinnigs. Hoe gaaf is het om een zeehond van dichtbij te zien? Of te ervaren wat er allemaal leeft en beweegt wanneer het Wad droogvalt? Een familie vakantie op de Waddeneilanden is één groot avontuur voor jong en oud. Wellicht zijn jullie al eens op een Waddeneiland geweest? Wanneer je gaat eilandhoppen kun je meerdere Waddeneilanden in één reis bezoeken. Het is zelfs mogelijk om alle Waddeneilanden in anderhalve week te bezoeken. Hoe vet is dat? Na de zomervakantie kun je tegen je klasgenoten zeggen dat jij alle TVTAS eilanden afgevinkt hebt en ook nog eens hele gave avonturen beleefd hebt.

Familie vakantie Waddeneilanden - paardrijden - waddenhop

Familievakanties op de Waddeneilanden

We organiseren diverse familievakanties over de Waddeneilanden, Hieronder vind je een kleine selectie.

Het familie avontuur begint op Texel

Het Waddeneiland Texel is het gemakkelijkst bereikbaar. In minder dan een half uur zijn jullie met de veerboot vanaf Den Helder het het eerste Waddeneiland. Texel is een echt familie-eiland. De activiteiten zijn er helemaal op afgestemd. Wil je paardrijden, surfen of fietsen over het eiland?

Hop, op naar Vlieland

De eerste eilandhop is naar Vlieland. Dit is een langgerekt eiland met slechts één dorp aan de oostkant van het eiland. Het westen bestaat volledig uit zand. Dit wordt ook wel de woestijn van het noorden genoemd. Vlieland is misschien wel het meest avontuurlijke eiland. Je kunt met een grote gele truck de Vliehors verkennen en mee op een gave zeehondentocht.

Terschelling heb je al gespot

Vanaf Vlieland heb je Terschelling al zien liggen. Je bent in no time op Terschelling. Met een snelle rib zelfs in 20 minuten. Aankomen in de haven van West Terschelling is prachtig. De bekende Brandaris is de eyecatcher van het eiland. Terschelling is een geliefd eiland bij families, natuur- en strandliefhebbers. In het oosten en westen van het eiland vind je ongerepte natuurgebied vol hoge duinen. Wie gaat er mee naar de Hoge Duin? Dat is wel even een pittige klim, maar daarna zie je de mooiste zonsondergang!

Nog een eilandhop naar Ameland?

Heb je nog niet genoeg van eilandhoppen? Het volgende eiland is wel wat lastiger te bereiken. Er zijn geen regelmatige bootverbindingen tussen Terschelling en Ameland. Het is alleen mogelijk om met een historische zeiljacht, een excursieboot of een watertaxi de oversteek te maken. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat die voor jullie geregeld is. De overtocht kan alleen plaatsvinden bij vloed en dan nog is het flink manoeuvreren tussen de zandbanken in de vaargeulen. Als je zeilend de oversteek maakt moet je zelfs een tijdje droogvallen op het Wad. Gewoon wachten tot het weer vloed wordt. Als je geluk hebt kun je wel even van boord om een rondje over het Wad te lopen.

Vink jij ze allemaal af? Op naar Schiermonnikoog

Als je alle Nederlandse Waddeneilanden wilt afvinken tijdens je familie vakantie, dan heb je nog één eiland te gaan. Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Het westen is bewoond, maar het oosten is één en al natuur. Op Schiermonnikoog leven het hele jaar door meer vogels dan mensen. Pak je verrekijker maar, want je ziet hier zo maar een vreemde vogel met een rare kuif (nee, het is niet je vader).

Familie vakantie Waddeneilanden - boot naar vlieland - Waddenhop

Familie vakantie Waddeneilanden - open mond bij zien zeehond - Waddenhop

Familie vakantie Waddeneilanden - kinderen in kano - waddenhop

Familie vakantie Waddeneilanden - hop vogel - Waddenhop

Speciale vakanties voor eenoudergezinnen

Gezelligheid en avontuur samen met andere eenoudergezinnen

Alleenstaande ouders vinden het prettig om tijdens de vakantie ook andere eenoudergezinnen tegen te komen, terwijl de kinderen zich met elkaar vermaken. Daarom hebben we speciale vakanties voor eenoudergezinnen op de Waddeneilanden. Met elkaar verkennen jullie meerdere Waddeneilanden onder begeleiding van een reisleider. Voor kinderen en jeugd is zo’n vakantie fantastisch. Ze maken gemakkelijk contact met leeftijdsgenoten. Je zult ze bijna de hele dag niet zien! Dat geeft het voor jou als alleenstaande ouder makkelijker om te ontspannen en de gezelligheid met andere alleenstaande ouders op te zoeken. Benieuwd naar onze groepsreis voor eenoudergezinnen?

familie vakantie Waddeneilanden - eenoudervakantie - Waddenhop

★★★★★

Veelzijdige bedevaart

Wadhoppen is een veelzijdige bedevaart die iedereen een keer zou moeten maken. Het hele reisprogramma was goed doordacht en wanneer iets niet volgens plan verliep, had TA al een oplossing gevonden voordat we wisten dat er een probleem was. Zo hebben we er een extra dag op Vlieland bij gekregen. Ook het kampeermateriaal was compleet en in goede staat.
★★★★★

Uniek genieten!

Ontzettend genoten van het Waddenhoppen! Goed georganiseerd, leuk en gevarieerd vervoer tussen de eilanden en veel verschillende activiteiten te doen op de eilanden. Uniek genieten!
★★★★★

Hartstikke leuk en vernieuwend

Het eilandhoppen was hartstikke leuk en vernieuwend. Ook leuk door de verschillende soorten boten waarmee we naar de eilanden gingen. Hierdoor kan ik de TVTAS afvinken. De reis was goed verzorgd en goed begeleid.