Pionieren op ’t Wad

Waddenhop is ontstaan tijdens de coronacrisis

Het begin

Elk nadeel heb z’n voordeel

Al jaren organiseren wij avontuurlijke reizen voor sportieve reizigers, o.a. in Costa Rica en Spanje. Vele reizigers hebben we meegenomen op jungleavonturen en in contact gebracht met authentieke locals. Begin 2020 waren we bezig met het opzetten van een nieuwe duurzame reisorganisatie. De lancering stond gepland voor eind maart 2020. Helaas gooide corona roet in het eten. Natuurlijk was dat wel even een flinke domper, maar wij kijken altijd graag naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Edwin Hiemstra had jaren geleden tijdens een midweekje Texel al eens het idee gekregen om met zijn gezin te gaan Waddenhoppen, beginnen op Texel en kijken hoe ver je kan komen. We werden zo enthousiast van dit idee dat we op onderzoek uitgegaan zijn: “waarom gaan we dit niet met een aantal reizigers doen?”. Waddenhoppen bleek nog niet zo eenvoudig te zijn, vanwege het getij en het gebrek aan bootverbindingen. Vele belletjes en mailtjes later kregen we het toch voor elkaar om een reis over alle Nederlandse Waddeneilanden samen te stellen. Een paar maanden later arriveerde de eerste Waddenhopgroep op Schiermonnikoog en kon het avontuur beginnen. Vol enthousiasme beleefden de reizigers de Wadden alsof ze aan de andere kant van de wereld een reisavontuur beleefden. Vanaf Texel zijn we met een 2e groep naar Schiermonnikoog gegaan. Een zomer om nooit meer te vergeten. Door het enthousiasme van de reizigers, maar ook van de eilanders, ontstond het idee om Waddenhop als nieuwe reismogelijkheid op de markt te gaan brengen. En hier zijn we! We kijken er naar uit om jou mee te nemen op avontuur over de Waddeneilanden.

De coronacrisis heeft iets goeds gebracht. Waddenhop zou er niet geweest zijn zonder covid-19. Zoals Johan Cruijff gezegd zou hebben: “elk nadeel heb z’n voordeel”.

 

 

 

Onze filosofie

In het ritme van eb en vloed

Waar we ter wereld ook reizen organiseren, de basis uitgangspunten zijn eigenlijk altijd hetzelfde. Het avontuur komt in golven van inspanning, ontspanning, onvergetelijke ontmoetingen en intense belevingen om vervolgens met een biertje bij een kampvuur te beseffen wat je beleefd hebt. We vinden het belangrijk dat je tijdens je reis in verbinding staat met je reisbestemming, de pure natuur, lokale mensen en met elkaar. Zie, ruik, voel, proef en connect. Laat al je zintuigen prikkelen voor een optimale reisbeleving. Stel je helemaal open, juist ook voor het onverwachte. Je zult ervaren dat je beloond wordt met extra mooie momenten, die je je leven lang blijft herinneren.

Op ’t Wad komt onze reisfilosofie helemaal tot z’n recht. We zijn volledig afhankelijk van het getij. Vaak kunnen we de overtocht naar een ander eiland alleen maken wanneer het vloed is. Soms moeten we ook even droogvallen op ’t Wad en geduld hebben tot er weer voldoende water is om verder te kunnen zeilen. Maar juist dit ‘stille’ moment zorgt ervoor dat je ’t Wad extra goed ervaart. Ineens zie je om je heen van alles gebeuren en beleef je het ritme van eb en vloed extra goed. Je zou er normaal gesproken de tijd niet voor nemen. Nu je je open hebt gesteld komt het met golven bij je binnen. Het leggen van connecties met de eilanders geeft een extra dimensie aan je Waddenbeleving. Waar in Nederland vind je nog een pure cultuur? Eigengereide eilanders zitten vol verhalen en praktische tips om te overleven op ’t Wad.

 

Vakantie Waddeneilanden | Ameland Het Wad | Waddenhop.com

 

Onze reizigers

Open voor het onverwachte

Onze Eilandhopreizen worden ondernomen door avontuurlijke reizigers met een flexibele reisinstelling. Op ’t Wad is altijd alles weer anders en daarmee soms ook onvoorspelbaar. Wie zich aanpast aan de omstandigheden, is helemaal in zijn element. Onze reizigers houden ervan om op een actieve manier de Wadden te verkennen. Oude schoenen aan en ’t Wad op met een eilander, zeilen tussen de eilanden met een historisch zeiljacht en lekker fietsen over de eilanden met de wind in je haren en op een actieve manier unieke plekjes verkennen. Onze reizigers staan ook open voor onverwachte ontmoetingen. Met eilanders, maar zeker ook met andere reizigers. Of je nou met een groepsreis of samen met vrienden of je partner reist, het is altijd leuk om reisbelevingen te delen met anderen. Nieuwe vriendschappen voor het leven ontstaan met regelmaat op ’t Wad.

 

Onze eilandcrew

Wad’n optimale beleving

Tijdens het zomerseizoen hebben wij op elk eiland eilandcrew. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw vakantie soepel verloopt en dat je je kunt verheugen op een volgend avontuur. Wanneer je weer op een volgend eiland aankomt, zorgt de eilandcrew dat je een fiets ontvangt en je bagage naar de camping vervoerd wordt. Op de camping aangekomen staat de tent al voor je klaar. Elke ochtend staat er een lekker ontbijtbuffet. Natuurlijk geven onze mensen je graag tips over de mooiste plekjes die je kunt verkennen. Ook regelen ze de activiteiten voor je die je graag wilt ondernemen. We zijn er voor jou zodat je ’t Wad optimaal kunt beleven.

Join the team

Op zoek naar een leuke zomerjob? We zijn op zoek naar reisleiders en eilandcrew. Meer informatie vind je bij vacatures.

 

 

Onze oprichter

Edwin Hiemstra

Edwin neemt het levensavontuur zoals het komt. Als dingen anders lopen dan verwacht triggert dat de nieuwsgierigheid naar het ‘waarom’ dat zo gebeurt. De mooiste insteek is om het nieuwe avontuur, waarin je terecht bent gekomen, te omarmen en te genieten van wat zich NU voordoet.

Op deze manier is Edwin al eerder in Costa Rica, Australië en Spanje beland. En nu dankzij corona op ’t Wad. Met zijn gezin woonde Ed als eilander op Mallorca. De strenge lockdown in Spanje heeft ervoor gezorgd dat hij in ieder geval zolang de coronacrisis duurt even helemaal back to base terug is in Nederland. Niet getreurd, want hierdoor heeft hij wel ’t Wad herontdekt. Nooit gedacht dat het avontuur zo dichtbij huis ook te vinden is.