Vakantie Waddeneilanden

Wil je meer dan één Waddeneiland ontdekken? Ga eilandhoppen!

Ga eilandhoppen tijdens je vakantie op de Waddeneilanden

Welke Waddeneilanden wil jij bezoeken?

Waar wil je heen op Waddenvakantie? Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog? Wij raden je aan om meerdere eilanden te combineren. Ga mee eilandhoppen op de Wadden. We  laten jou het mooiste van zowel de Waddeneilanden als de Waddenzee zien. Je kunt ervoor kiezen om op vakantie te gaan met je gezin, vrienden, je vriend(in) of ga je liever mee met een groepsreis over de Waddeneilanden. Met wie je ook gaat eilandhoppen, je geniet volop van je vakantie op de Waddeneilanden.

Vakantie Waddeneilanden - Waddenzee Unesco werelderfgoed - Waddenhop

Ontdek de Waddeneilanden één voor één

Wereldkaart bestemmingen Pura Vida Vlieland Texel Terschelling Schiermonnikoog Ameland

Van eiland naar eiland in het ritme van eb en vloed

De TVTAS kennen we uit de schoolboeken, maar ben jij al op alle Waddeneilanden geweest? Dit is je unieke kans om meerdere eilanden te bezoeken tijdens één vakantie op de Waddeneilanden. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben elk een eigen sfeer en karakter. Deze Waddeneilanden liggen in een voor de wereld uniek natuurgebied; de Waddenzee. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt dit stukje Werelderfgoed bijzonder. Planten en dieren moeten zich in de Waddenzee voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland.

Vaak kunnen overtochten naar het volgende eiland alleen gedaan worden wanneer het vloed is. Het is 2x per dag eb en 2x per dag vloed in een cyclus van ongeveer 6 uur en 40 minuten. Elke dag is het getij weer net even anders, maar gelukkig wel voorspelbaar. Go with the flow of the Tide. Dat is de manier om de Waddenzee en de Waddeneilanden te verkennen tijdens je vakantie.

Vakantie Waddeneilanden - duin met gras - Waddenhop

Vakantie Waddeneilanden - droogvallen op t Wad - Waddenhop

Naar welke Waddeneilanden ga jij op vakantie?

Nederland heeft vijf Waddeneilanden, ook wel bekend als de TVTAS eilanden. Naast de Nederlandse eilanden strekt de Waddenzee zich uit over Duitsland en Denemarken. Het hele Waddengebied bevindt zich tussen Den Helder en Esjberg in Denemarken. Inclusief onbewoonde eilanden zijn er in totaal ca. 50 Waddeneilanden. Wij hebben als droom om naar een groot deel van de bewoonde Waddeneilanden vakanties aan te gaan bieden. Maar we beginnen met het verbinden van de vijf Nederlandse eilanden.

Vakantie Texel

Texel is het grootste en meeste bekende Waddeneiland. Vanuit Den Helder vaar je in slechts 20 minuten naar het eiland toe. Van oudsher is dit een populair vakantie eiland met De Koog en Den Burg als bekendste dorpen.

Vakantie Vlieland

Vlieland ligt tussen de populairste Waddeneilanden Texel en Terschelling in en heeft nog steeds een authentiek karakter weten te behouden. Vlieland is uitgestrekt. De helft van het eiland bestaat uit de ‘Sahara van het Noorden’, de Vliehors. Dit gebied is alleen toegankelijk met de Vliehors Express, aangezien dit ook defensie oefenterrein is. Een vakantie Vlieland met verblijf op de mooiste camping van de Wadden smaakt zeker naar meer.

Vakantie Terschelling

Wie Terschelling zegt, zegt Brandaris. Deze iconische vuurtoren staat midden in het gezellige West Terschelling. Je ziet hem van verre! Een vakantie Terschelling is relaxt. Niet voor niks is dit na Texel het populairste Waddeneiland. Ongerepte natuur is altijd dichtbij. Maak vanuit West Terschelling een mooie wandeling over de Hoge Duin en via het strand en het wad terug naar het dorp. Je waant je in de Sahara en Cariben tegelijkertijd.

Vakantie Ameland

Wist je dat je Ameland te voet kan bereiken? Vanuit Holwerd loop je in ongeveer 3,5 uur naar het oostelijke puntje van Ameland. Zet dit maar op je bucketlist. Wadlopen is op Ameland een aanrader. Je hoeft niet persé de overtocht vanaf de vaste wal te maken. Een Waddenzwerftocht met een eilander maakt je vakantie Ameland helemaal compleet!

Vakantie Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Het westen van het eiland is bewoond. Hoe verder je oostwaarts gaat hoe ongerepter en ruiger de natuur wordt. Wist je dat het breedste strand van Europa op Schiermonnikoog ligt? Het grootste stuk is een kilometer breed. Even een sprintje trekken naar zee wordt een uitputtingsslag. Geen aanrader! Wat wel aan te raden is tijden je vakantie Schiermonnikoog is blokarten en powerkiten. Het activiteitenstrand aan de noordkant leent zich hier uitstekend voor bij mooie windcondities.

Vakantie Waddeneilanden - Texel - Waddenhop

Vakantie Waddeneilanden - Vlieland - Waddenhop

Vakantie Waddeneilanden - Terschelling - Waddenhop

Vakantie Waddeneilanden - Ameland - Waddenhop

Vakantie Waddeneilanden - Schiermonnikoog - Waddenhop

Heb je vragen over je vakantie op de Waddeneilanden? Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat onze mooie eilandhopreizen vragen oproepen. Geen probleem! We zijn telefonisch en per email gemakkelijk bereikbaar. Ook kun je ons een berichtje sturen via Whatsapp, Facebook en Instagram.

Vakantie Waddeneilanden - zeehondenbank - Waddenhop

★★★★★

Veelzijdige bedevaart

Wadhoppen is een veelzijdige bedevaart die iedereen een keer zou moeten maken. Het hele reisprogramma was goed doordacht en wanneer iets niet volgens plan verliep, had TA al een oplossing gevonden voordat we wisten dat er een probleem was. Zo hebben we er een extra dag op Vlieland bij gekregen. Ook het kampeermateriaal was compleet en in goede staat.
★★★★★

Uniek genieten!

Ontzettend genoten van het Waddenhoppen! Goed georganiseerd, leuk en gevarieerd vervoer tussen de eilanden en veel verschillende activiteiten te doen op de eilanden. Uniek genieten!
★★★★★

Hartstikke leuk en vernieuwend

Het eilandhoppen was hartstikke leuk en vernieuwend. Ook leuk door de verschillende soorten boten waarmee we naar de eilanden gingen. Hierdoor kan ik de TVTAS afvinken. De reis was goed verzorgd en goed begeleid.