Midweek zeilen op de Waddenzee

Bezoek meerdere waddeneilanden

Geniet van een zalige midweek zeilen op de Waddenzee, met boeiende tussenstops op meerdere Waddeneilanden. Alles is tot in de puntjes geregeld, waardoor jouw enige taak is om aan boord te stappen van één van onze klippers en te genieten van een zorgeloze ervaring. Dit arrangement omvat volpension, dus ontspanning is gegarandeerd!

Onder de noemer “bruine vloot” blijft de traditie van varen met historische schepen springlevend. Deze vloot vertegenwoordigt de charme van chartervaart met oude vrachtschepen, nu omgetoverd tot comfortabele verblijven met woonruimtes, slaapkamers en een keuken aan boord.

Zeilen betekent samenwerken en samen de uitdagingen van de zee trotseren. Het is een ervaring die je op een unieke manier verbindt, waarbij kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit je karakter verrijken! Een bezoek aan een van de Waddeneilanden is een must tijdens deze trip op de Waddenzee. Afhankelijk van het weer verkennen we op ons gemak Terschelling, Vlieland en Ameland. Het schip fungeert als een zeilend hotel, waardoor je zowel je vervoer als accommodatie aan boord hebt!


Overzicht & Inbegrepen

Overnacht op een traditioneel zeilschip
Met een lekker ontbijtje, lunch en diner
Overtochten naar meerdere Waddeneilanden

Jullie #Waddenhop momenten

36 3
22 1
16 0

Dag 1 | Harlingen

Zondagavond
We verzamelen zondagavond rond 20:00 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Overzicht

Overtochten vanaf Harlingen naar het eiland
Verblijf aan boord van een traditioneel zeilschip
Ontbijt, lunch, diner en lekkere hapjes tussendoorDag 2 | Eerste zeildag

Trossen los
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.
Dag 3 t/m 5 | Gedurende de week

Waar de wind ons brengt
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie van de vijf Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling!

Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!
Dag 6 | Laatste dag

Thuishaven
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en ’s middags meren we weer aan in onze thuishaven.
Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.
Verblijf

Antonia

De tweemastklipper Antonia valt op met haar unieke tuigage wanneer ze door het IJsselmeer en de Waddenzee zeilt. Dit robuuste schip, gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, heeft een tweede leven gevonden als charterschip. Tijdens je vakantie op de Antonia dompel je je volledig onder in de zeilervaring! Heidy zet zich volledig in om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en deelt graag haar passie voor zeilen. En als extra gezelschap heb je de trouwe scheepshond Storm aan boord!

Aan boord van de Antonia vind je een ruime kuip, hoge reling met brede gangboorden en voldoende plek om tijdens het zeilen rond te lopen. In de knusse scheepssalon bevindt zich een gezellige ruimte voor gasten, compleet met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Op koudere dagen zorgt de centrale verwarming voor een aangename temperatuur, waardoor zelfs in de herfst en winter zeilen met de Antonia een genot blijft. Met slaapgelegenheid voor 24 personen biedt het schip 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Elke hut is uitgerust met warm en koud stromend water, een leeslampje en voldoende opbergruimte voor persoonlijke spullen. Bovendien zijn er aan boord douches en toiletten, zodat je niet aan wal hoeft voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Antonia
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni 2024

 

Mermaid

De stoere tweemastklipper rolde in 1907 als vrachtschip van de steigers. Na een ingrijpende verbouwing is de Mermaid sinds 1990 in gebruik als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Aan dek is een royale kuip met gemakkelijke banken, waar voor de gezelligheid een grote eettafel is geplaatst. De Mermaid beschikt over een hoge reling, brede gangboorden en veel dekruimte. Ook kan er bij een spatje regen of juist felle zon een tent over het dek worden gespannen. Daarnaast maakt de stabiliteit van het schip dat ze tijdens het zeilen minimaal scheef kan hangen, waardoor de Mermaid uiterst geschikt is voor ouderenreizen.

De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, wegduiken met een goed boek of het spelen van een ouderwets bordspelletje. Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Mermaid
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: zondag 8 t/m vrijdag 13 september 2024

 

Mallejan

Gebouwd in 1907, dook deze Zeeuwse paviljoentjalk in dezelfde periode het water in om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren. Hoewel ze oorspronkelijk was ontworpen als een eenmaster, kreeg ze later haar kenmerkende twee masten.

De tjalk Mallejan heeft de afgelopen maanden een uitgebreide renovatie ondergaan en het schip is nu tot in de puntjes verzorgd. Als een van de oudste charterschepen in Nederland verwelkomt de Mallejan je graag aan boord voor een zeiltocht over de uitgestrekte Waddenzee en/of het IJsselmeer.

Bovendeks biedt het schip een ruim dek met een knusse zithoek bij het roer, ideaal, vooral wanneer er kinderen aan boord zijn. De hoge reling rondom zorgt voor een veilige en gemakkelijke beweging over het dek.

Het dagverblijf straalt de gezellige sfeer uit van een huiskamer en is perfect geschikt voor gezamenlijke maaltijden. De ruime zithoek met tafel nodigt uit tot lange gesprekken onder het genot van een goed glas wijn of om te genieten van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek.

De scheepshutten zijn voorzien van comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende opbergruimte voor bagage, wastafels met warm en koud water, centrale verwarming en 220V elektriciteit. Voor jouw gemak zijn alle bedden al opgemaakt, dus je hoeft geen dekbed of slaapzak mee te nemen.

De Mallejan beschikt over 3 toiletten en 2 douches aan boord, waardoor je niet afhankelijk bent van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Malle Jan
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 06 september t/m zondag 08 september 2024

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet. In uitzonderlijke gevallen kan een schip gewijzigd worden.

 

mermaid klipper, traditioneel zeilschip, waddenhopppen, terschelling, vlieland, ameland mermaid klipper, traditioneel zeilschip, waddenhopppen, terschelling, vlieland, ameland mermaid klipper, traditioneel zeilschip, waddenhopppen, terschelling, vlieland, ameland

Vervoer

Parkeren Harlingen
Om een goed plekje voor je auto te reserveren tijdens je zeilweekend kun je reserveren op:

Parkeren Harlingen

 

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

21 jul 2024 26 jul 2024
Vanaf € 695
08 sep 2024 13 sep 2024
Vanaf € 695
29 sep 2024 04 okt 2024
Vanaf € 695