Zeilweekend op de Waddenzee

Terschelling

Een heerlijk weekend zeilen op de Waddenzee met bezoek aan Terschelling. Alles is tot in de puntjes geregeld, dus het enige wat jij hoeft te doen, is aan boord stappen van een van onze klippers en genieten. Dit arrangement is op basis van volpension, dus lekker relaxed!

Onder de noemer “bruine vloot” wordt er nog altijd volop gevaren met traditionele schepen. De bruine vloot staat voor de chartervaart met deze traditionele schepen, die vroeger vaak dienstdeden als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip grondig verbouwd en van binnen voorzien van woonruimtes, kamers en een keuken.

Zeilen betekent met z’n allen de handen uit de mouwen steken en samen de golven trotseren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren je karakter! En als je zeilt op de Waddenzee, mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie bezoeken we Terschelling en/of Vlieland, waar je op je gemak het eiland kunt verkennen. Het schip fungeert gedurende het weekend als een zeilend hotel, dus je hebt je overtocht en accommodatie in één!


Overzicht & Inbegrepen

Overnacht op een traditioneel zeilschip
Met een lekker ontbijtje, lunch en diner
Overtochten Harlingen - Terschelling

Jullie #Waddenhop momenten

36 3
22 1
16 0
Reisprogramma

Dag 1 | Harlingen

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Harlingen

Overzicht

Overtochten vanaf Harlingen naar het eiland
Verblijf aan boord van een traditioneel zeilschip
Ontbijt, lunch, diner en lekkere hapjes tussendoorDag 2 | Terschelling

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het mooie Waddeneiland Terschelling. De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.
Dag 3 | Harlingen

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekend zeilen op een rijtje:

  • Maak een fietstocht door de bossen en duinen
  • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
  • Proef de lokale (cranberry) wijnen of bieren
  • Verken de gezellige dorpjes
  • Neem een bezoekje aan de vuurtoren
Verblijf

Antonia

De tweemastklipper Antonia valt op met haar unieke tuigage wanneer ze door het IJsselmeer en de Waddenzee zeilt. Dit robuuste schip, gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, heeft een tweede leven gevonden als charterschip. Tijdens je vakantie op de Antonia dompel je je volledig onder in de zeilervaring! Heidy zet zich volledig in om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en deelt graag haar passie voor zeilen. En als extra gezelschap heb je de trouwe scheepshond Storm aan boord!

Aan boord van de Antonia vind je een ruime kuip, hoge reling met brede gangboorden en voldoende plek om tijdens het zeilen rond te lopen. In de knusse scheepssalon bevindt zich een gezellige ruimte voor gasten, compleet met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Op koudere dagen zorgt de centrale verwarming voor een aangename temperatuur, waardoor zelfs in de herfst en winter zeilen met de Antonia een genot blijft. Met slaapgelegenheid voor 24 personen biedt het schip 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Elke hut is uitgerust met warm en koud stromend water, een leeslampje en voldoende opbergruimte voor persoonlijke spullen. Bovendien zijn er aan boord douches en toiletten, zodat je niet aan wal hoeft voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Antonia
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni 2024

 

Johanna Engelina

De Johanna Engelina werd gebouwd in Middelburg in 1897, hoogstwaarschijnlijk onder de naam Dana Adriana. Als robuuste tweemastklipper was haar oorspronkelijke doel het vervoeren van vracht naar de Zeeuwse eilanden. Na een periode als overslagschip en een tijd als woonark te hebben gediend, onderging ze uiteindelijk een verbouwing om dienst te doen in de chartervaart. Tijdens deze transformatie kreeg ze haar huidige naam, ter ere van de moeders van de eigenaren.

Aan boord van de Johanna Engelina nodigen de banken en de roef uit tot heerlijk ontspannen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht!

Het sfeervolle dagverblijf van de Johanna Engelina is licht en comfortabel ingericht, waardoor het ideaal is om tijd benedendeks door te brengen. De vele knusse zithoeken bieden een perfecte plek voor een goed gesprek, om weg te duiken in een goed boek of om een ouderwets bordspel te spelen. Op koelere dagen zorgt de centrale verwarming voor een aangename temperatuur, waardoor je zelfs in de herfst en winter comfortabel kunt genieten van de Johanna Engelina.

De klipper beschikt over een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien, inclusief een royaal gasfornuis, oven, grote koelkast, vriezer, koffiezetapparaat, spoelbakken, vaatwasser en alle benodigdheden om zelf maaltijden te bereiden. Er is zelfs een speciale ruimte aan boord voor het roken van paling, een echte culinaire ervaring!

Alle comfortabele scheepshutten zijn uitgerust met een wastafel met warm en koud stromend water, centrale verwarming en voldoende bergruimte voor persoonlijke spullen. Daarnaast zijn er douches en toiletten aan boord, zodat je niet afhankelijk bent van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Johanna Engelina
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 16 augustus t/m zondag 18 augustus 2024

 

Mallejan

Gebouwd in 1907, dook deze Zeeuwse paviljoentjalk in dezelfde periode het water in om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren. Hoewel ze oorspronkelijk was ontworpen als een eenmaster, kreeg ze later haar kenmerkende twee masten.

De tjalk Mallejan heeft de afgelopen maanden een uitgebreide renovatie ondergaan en het schip is nu tot in de puntjes verzorgd. Als een van de oudste charterschepen in Nederland verwelkomt de Mallejan je graag aan boord voor een zeiltocht over de uitgestrekte Waddenzee en/of het IJsselmeer.

Bovendeks biedt het schip een ruim dek met een knusse zithoek bij het roer, ideaal, vooral wanneer er kinderen aan boord zijn. De hoge reling rondom zorgt voor een veilige en gemakkelijke beweging over het dek.

Het dagverblijf straalt de gezellige sfeer uit van een huiskamer en is perfect geschikt voor gezamenlijke maaltijden. De ruime zithoek met tafel nodigt uit tot lange gesprekken onder het genot van een goed glas wijn of om te genieten van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek.

De scheepshutten zijn voorzien van comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende opbergruimte voor bagage, wastafels met warm en koud water, centrale verwarming en 220V elektriciteit. Voor jouw gemak zijn alle bedden al opgemaakt, dus je hoeft geen dekbed of slaapzak mee te nemen.

De Mallejan beschikt over 3 toiletten en 2 douches aan boord, waardoor je niet afhankelijk bent van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Malle Jan
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 06 september t/m zondag 08 september 2024

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet. In uitzonderlijke gevallen kan een schip gewijzigd worden.

 

Vervoer

Parkeren Harlingen
Om een goed plekje voor je auto te reserveren tijdens je zeilweekend kun je reserveren op:

Parkeren Harlingen

 

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

28 jun 2024 30 jun 2024
Vanaf € 325
16 aug 2024 18 aug 2024
Vanaf € 325
06 sep 2024 08 sep 2024
Vanaf € 325