7-daagse singlereis met verblijf in groepshuis Torenzicht

Vlieland » Terschelling » Vlieland

Vlieland is het meest avontuurlijke eiland van de Nederlandse Wadden. Tijdens je singlereis Vlieland heb je een week de tijd om het eiland op een actieve manier te verkennen en te genieten van de mooiste duinen en stranden. Fietshuur is inbegrepen, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Ga je zelf op ontdekking of ga je met reisgenoten een lange fietstocht maken? Een wandeltocht met een eilander doen we met z’n allen. Hij neemt ons mee naar plekken waar je anders nooit zou komen! Gedurende één dag brengen we een bezoekje aan het buureiland Terschelling. Ook hier krijg je een fiets om het eiland te gaan verkennen. Je zult merken dat Terschelling een hele andere sfeer heeft dan Vlieland.

Het oosten van Vlieland is bewoond, het westen bestaat voornamelijk uit een grote zandvlakte. De Vliehors wordt ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. De enige manier om dit deel van het eiland te verkennen is met de Vliehors Express, een grote gele truck die je naar het drenkelingenhuisje brengt. We nemen je ’s avonds mee om je te laten genieten van eilandmuziek, een kampvuurtje en de mooiste lichtinvallen.

In Oost-Vlieland, het enige dorp van het Waddeneiland, ligt ons verblijf in de Dorpsstraat aan de voet van de Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee.

Torenzicht is een ideale accommodatie voor singlegroepen. We hebben plaats voor ongeveer 25 singles verspreid over 11 slaapkamers met losse bedden. Op de begane grond bevindt zich een ruime recreatie/ontbijtruimte en buiten hebben we de beschikking over een ruim terras. Vanuit Torenzicht ben je binnen enkele minuten midden in het bruisende gedeelte van de Dorpsstraat. Wanneer je naar het strand wilt gaan ben je er op de fiets binnen 10 minuten.

Tijdens je verblijf in groepshuis Torenzicht zal het je aan niks ontbreken.


Overzicht & Inbegrepen

25-49 jaar, 45+
min. 6 - max. 25 personen
Reisleiding: NL reisleider
6 nachten verblijf in Torenzicht B&B en groepshuis in 1-/2-/3-/4- persoonskamer
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Bootovertocht per veerboot Harlingen - Vlieland v.v.
 • Fietshuur 6 dagen op Vlieland
 • Dagtocht naar Terschelling incl fietshuur
 • Avondexcursie met de Vliehors Express
 • Wandeltocht met Vlielander

Jullie #SinglereisVlieland momenten

Dag 1 | Harlingen - Vlieland

We verzamelen in Harlingen, waar we met elkaar op de veerboot van 14.05 naar Vlieland stappen. Je kunt gemakkelijk met de trein naar Harlingen reizen of je auto parkeren op één van de parkeerterreinen. De bootovertocht duurt ca. 95 minuten. Na aankomst in de veerhaven van Oost-Vlieland staat je fiets voor je klaar. Deze fiets is je vrijheid voor de gehele week! Allereerst gaan we naar het einde van de Dorpsstraat, waar we inchecken in het gezellige B&B en groepshuis Torenzicht. Nadat iedereen zich geïnstalleerd heeft proosten we met een lokaal drankje op een mooie vakantieweek!

Harlingen - Vlieland
Harlingen - Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

Bootovertocht Harlingen - Vlieland
Fietshuur voor de gehele weekDag 2 t/m 5 | Vlieland

Vlieland is één en al natuur. Je vindt hier uitgestrekte duingebieden en langgerekte stranden. Je hoeft maar even buiten het dorp Oost-Vlieland te fietsen en je bevindt je al middenin de duinen en bossen. Zeker in de zomer is er op het eiland veel te beleven. Breng een bezoek aan de lokale brouwerij Fortuna Vlieland of geniet van een cultureel optreden in de Bolder. Je reisleider weet allerlei leuke plekjes die je kunt gaan bezoeken. Je fiets geeft je de vrijheid om daarheen te gaan waar jij wilt. Natuurlijk is het gezellig om samen met meerdere reisgenoten op ontdekking te gaan, maar niks hoeft. Het is vakantie!

Om jou het beste van Vlieland te bieden zijn er vast een paar activiteiten inbegrepen!

Vliehors Express

Wanneer je een week op Vlieland bent mag je een excursie met de Vliehors Express niet missen. Alleen met de grote gele trucks kun je de immense zandplaat aan de westkant van het eiland verkennen. Dit beschermde natuurgebied wordt door defensie ook als oefenterrein gebruikt. De Vliehors Express laat z’n sporen na in het zand (probeer maar te lezen). Wanneer we bij het drenkelingenhuisje aankomen kunnen we zwaaien naar Texel en als we geluk hebben zonnende zeehonden spotten. Bij een gezellig kampvuur word je getrakteerd op een muzikaal optreden van een lokale held! Wat een topavond!

Wandeltocht met Vlielander

Als je het echte Vlieland wilt ontdekken en geïnteresseerd bent in mooie eilandverhalen ga je mee wandelen met een echte local. We hebben een doorgewinterde eilander gevonden die je graag de pareltjes van het eiland wil laten zien. Vlieland is continu in beweging en zo ook de rijke biodiversiteit op het eiland. Ben je benieuwd naar die ene vreemde vogel? Laten we hem zoeken! Onderweg staat je nog een aangename verrassing te wachten!

Optionele activiteiten

Gedurende de week zijn er diverse mogelijkheden voor optionele activiteiten, waaronder:

 • BBQ met de groep op een mooi plekje in de duinen
 • Blokarten
 • Golfsurfen
 • Zeekayakken
 • Suppen
 • Bezoek aan brouwerij Fortuna Vlieland
 • Zeehonden spotten

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

6 nachten verblijf in B&B en groepshuis Torenzicht in een 1-/2-/3-/4-persoonskamer
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Avondexcursie met de Vliehors Express
Wandeltocht met een Vlielander

Bij te boeken

Golfsurfen 1,5 uur: € 35
Blokarten 1 uur: € 35
Zeekayakken 1,5 uur: € 22,50 per kano
Suppen 1,5 uur: € 22,50
Rondleiding en proeverij brouwerij Fortuna Vlieland: € 15
Zeehondentocht: € 25Dag 6 | Terschelling

Met een snelle rib zijn we in ca. 20 minuten op Terschelling! ’s Ochtends vroeg stappen we aan boord voor een spectaculaire tocht over de Waddenzee. De aankomst in West Terschelling is een plaatje! Langzamerhand zie je de Brandaris dichterbij komen. Wanneer we in de haven aankomen staat er al een fiets voor je klaar! Vandaag heb je de hele dag de tijd om Terschelling te verkennen. Waar heb je zin in? Een aanrader is een fietstocht langs de noordkant van het eiland richting Oosterend en vervolgens via de dorpjes Hoorn, Formerum en Midsland weer terug naar West-Terschelling. Helemaal aan de oostkant kun je de Boschplaat te voet verkennen of wandelen richting het drenkelingenhuisje. Aan de westkant van het eiland is het een aanrader om de Hoge Duin of de Kaapsduin te beklimmen voor magische uitzichten. Vanaf de Hoge Duin kun je bij helder weer zwaaien naar Vlieland! Na een dag ben je nog lang niet uitgekeken op Terschelling, maar toch is het tijd om het eiland weer te verlaten. Je keert vast nog eens terug. Voordat het donker wordt keren we met de rib terug naar de jachthaven van Oost-Vlieland.

N.b. deze dagtocht zal uitgevoerd worden gedurende een dag tijdens de week, niet perse op dag 7.

Terschelling
Terschelling

Overzicht & Inbegrepen

Bootovertocht per snelle rib naar Terschelling
Fietshuur op TerschellingDag 7 | Vlieland - Harlingen

De week op Vlieland zit er alweer op! Tijd om je tas in te pakken en weer op de veerboot te stappen naar Harlingen. Hopelijk heb je genoten! De boot vertrekt om 11.50 uur. Om ca. 13.30 uur arriveer je in Harlingen.

Vlieland - Harlingen
Vlieland - Harlingen

Overzicht & Inbegrepen

Bootovertocht Vlieland - HarlingenVerblijf

Groepshuis en B&B Torenzicht

Aan het einde van de Dorpsstraat van Oost-Vlieland vind je Torenzicht. Deze B&B en groepsaccommodatie heeft diverse slaapkamers verspreid over de begane grond en eerste etage. Er zijn 1-persoonskamers en 2-/3-/4-persoonskamers, allen met comfortabele 1-persoons boxspring bedden. De kamers op de begane grond hebben eigen sanitair. Op de eerste etage zijn er twee vleugels met elk 5 slaapkamers die het sanitair delen. De kamers zonder eigen sanitair hebben een wastafel en spiegel.

Op de begane grond bevindt zich een ruime recreatieruimte met tafels, stoelen en kleine keuken (alleen geschikt voor ontbijt en lunch). Voor het huis bevindt zich een ruim terras, waar het heerlijk toeven is met een drankje.

 

Kies de kamer die bij je past!

Torenzicht heeft meerdere soorten kamers. De basisreissom is inclusief verblijf in:

 • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair de eerste verdieping of
 • driepersoonskamer met eigen sanitair op de begane grond of
 • vierpersoonskamer met eigen sanitair op de begane grond

Je kunt je voorkeur aangeven voor het type kamer waarin je wilt overnachten. We houden er zoveel mogelijk rekening mee, maar kunnen niet garanderen dat je deze kamer krijgt.

Liever een badkamer op de kamer? Kies dan voor een tweepersoonskamer met eigen sanitair

 • tweepersoonskamer met eigen sanitair (meerprijs is € 30). Slechts 1 kamer beschikbaar!

Hou je van privacy? Kies dan voor een eigen kamer tegen een meerprijs.

 • eenpersoonskamer met gedeeld sanitair op de eerste verdieping (meerprijs is € 120). Slechts 4x 1-persoonskamer beschikbaar!
 • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair voor alleengebruik (meerprijs is € 180)
 • tweepersoonskamer met eigen sanitair voor alleengebruik (meerprijs is € 198)

 

Verzorging

 

Elke ochtend een lekker ontbijtje

Word wakker met een lekker vers ontbijtje. Onze reisleiding zorgt voor verse broodjes, koffie/thee, zoet en hartig beleg, yoghurt, fruit en soms een eitje. Het ontbijt is in buffetvorm in de recreatiezaal op de begane grond. Je kunt natuurlijk ook lekker op het terras ontbijten.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht en dineert. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal dineropties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, een verse maaltijd afhalen bij een knus eetwinkeltje of gerookte verse vis proeven!

Singlereis Vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht - Waddenhop Singlereis Vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht eetzaal - Waddenhop Singlereis Vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht slaapkamer - Waddenhop Singlereis vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht badkamer - Waddenhop Singlereis Vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht luchtfoto - Waddenhop

Vervoer

Met de boot naar Vlieland

Op dag 1 om 14.05 vertrekt de veerboot van rederij Doeksen vanaf de veerhaven in Harlingen naar Vlieland. Deze overtocht duurt ca. 95 minuten. De boot komt aan aan het begin van de Dorpsstraat, tegenover de fietsverhuur waar je fiets al klaarstaat.

Op de laatste dag vertrekt de veerboot om 11.50 uur vanuit de veerhaven terug naar Harlingen. Ca. 13.30 uur arriveer je in de haven van Harlingen.

 

Singlereis Vlieland - Veerboot rederij Doeksen - Waddenhop

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de ‘Vroege Vogel’ reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in ‘Volle vaart vooruit’ passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Vroege vogels. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Vroege vogel bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

Annulering door corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM die op het moment van de uitvoer van de reis gelden. Het kan zijn dat wij aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is