Verken de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland

Terschelling » Vlieland » Harlingen

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles vanaf 35 jaar, uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee! Met een gezellige groep onbekenden op avontuur. Je hebt vast al eens één of meerdere Waddeneilanden bezocht, waarbij je met de veerboot van de vaste wal door de vaargeul naar een eiland vaart om een heerlijk eilandgevoel te ervaren. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland. Ons reisritme wordt afgestemd op het getij. Bij vloed stappen we op een boot naar het volgende eiland. Je zult merken dat elk eiland weer een heel ander karakter heeft. Verdiep je in de lokale cultuur en geniet van de overweldigende natuur. Open je ogen en geniet!

 


Overzicht & Inbegrepen

35+
Groepsgrootte: min. 6 - max. 20 personen
Reisleiding: op elk eiland begeleiding door onze eilandcrew
7 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in comfortabele tot luxe De Waard tenten
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Overtocht Terschelling - Vlieland per veerboot
Bagagevervoer van veerboot naar camping
Fietshuur op Terschelling en Vlieland

Vooraf bij te boeken

  • Bootovertocht Harlingen - Terschelling per veerboot
  • Bootovertocht Vlieland - Harlingen per veerboot
  • Vervoer van en naar de veerboot
  • Diners (ter plaatse)

Jullie #Waddenhop momenten

55 1
5 0
19 4
20 2
51 2

Dag 1 t/m 4 | Terschelling

Dag 1: Vertrek Harlingen naar Terschelling

Op naar Terschelling! Vanuit Harlingen reizen jullie met de veerboot naar Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 4 nachten verblijven.

Dag 2 t/m 4: Terschelling

Jullie kunnen de komende dagen het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Houd je van wat meer actie? Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Deze activiteit is weersafhankelijk en slechts beperkt beschikbaar. Bij zonsondergang kun je hiken naar “de Hoge duin” om na een mooie steile klim te genieten van een kleurenspektakel, terwijl je uitkijkt over het westen van Terschelling en Vlieland. Bij helder weer kun je zelfs de vuurtoren van Ameland zien!

Terschelling
Terschelling

Overzicht

4 nachten verblijf op een natuurcamping in de bossenDag 5 t/m 6 | Terschelling

Dag 5: Terschelling – Vlieland

Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen; Terschelling. Vanmorgen maken we de overtocht naar Vlieland per veerboot. Bij aankomst staan de fietsen al klaar. Terwijl de bagage naar de camping wordt gebracht fiets je naar Kampeerterrein Stortemelk. Hier verblijven we 3 nachten op slechts één duin van de zee.

Dag 4 t/m 7: Vlieland

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Wist je dat het westen van Vlieland ‘de Sahara van het Noorden’ genoemd wordt? Dit deel van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Vanaf het Posthuys kun je een avondexcursie maken met de Vliehors Express. Bij het drenkelingenhuisje kun je genieten van lokale livemuziek en lokale drank. Wie heeft er een sterk verhaal?

Terschelling
Terschelling

Overzicht

3 nachten verblijf op slechts één duin van zee
Overtocht Terschelling - Vlieland per veerbootDag 8 | Harlingen

Dag 8: Vlieland– einde reis

Er komt een einde aan het avontuur. Aan het einde van de ochtend vertrekt de veerboot weer naar de vaste wal.

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Harlingen
Harlingen

Overzicht

Overtocht Vlieland - Harlingen per veerbootVerblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Op woensdag verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (4 nachten)
  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (3 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2 personen op indeling of alleengebruik

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Wanneer je alleen boekt kun je deze tent op indeling boeken. Je deelt deze tent dan met een reisgenoot van je eigen geslacht. Het kan voorkomen dat je de tent deelt met 2 andere reizigers van het eigen geslacht. Heb je liever deze luxe tent voor alleengebruik? Dit is mogelijk. Klik op boek nu om de prijs te berekenen.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten

Op Terschelling is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek. Op Vlieland is er geen elektriciteit bij de tenten, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden | camping Wadden | Waddenhop.com 1- en 2-persoonstenten Basic 2-persoonstent De Waard Pimpelmees Luxe tent De Waard Apollo 5

Vervoer

Het Waddenhopavontuur begint in Harlingen. Je reist per veerboot naar Vlieland. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Vlieland vaar je ’s ochtends terug met de veerboot naar Harlingen.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je die parkeren in Harlingen. Kijk op de website: parkerenharlingen.nl en reserveer alvast een parkeerplaats.

Tussen de eilanden

Tussen Terschelling en Vlieland maak je de oversteek met een veerboot van Rederij Doeksen.

Bootkaartjes

Je kunt ervoor kiezen zelf de bootkaartjes voor de heen en terugweg te boeken. Indien gewenst, kunnen wij dit ook voor je doen.

Vakantie Waddeneilanden rib Waddenhop.com Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - veerboot Doeksen - Waddenhop.jpg Free Solo over de Waddeneilanden - Vlieland luchtfoto - Waddenhop

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

03 jul 2023 10 jul 2023
35+
Vanaf € 615
29 jul 2023 05 aug 2023
35+
Vanaf € 615
02 sep 2023 09 sep 2023
35+
Vanaf € 615

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de ‘Vroege Vogel’ reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in ‘Volle vaart vooruit’ passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Vroege vogels. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Vroege vogel bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.