Singleweekend Vlieland op Stortemelk

Vlieland

Zin in een weekendje weg in juni of begin juli? Kom van vrijdag t/m maandag naar het meest avontuurlijke eiland van de Wadden en ontmoet nieuwe mensen. Het verblijf is op onze gezellige tentenkamp op Kampeerterrein Stortemelk. Je hoeft maar één duin over te steken om een frisse duik in de Noordzee te nemen. Tijdens je singlereis Vlieland kun je het eiland op een actieve manier verkennen en genieten van de mooiste duinen en stranden. Fietshuur is inbegrepen, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Ga je zelf op ontdekking of ga je met reisgenoten een lange fietstocht maken? Een wandeltocht met een eilander doen we met z’n allen. Hij neemt ons mee naar plekken waar je anders nooit zou komen!

Het oosten van Vlieland is bewoond, het westen bestaat voornamelijk uit een grote zandvlakte. De Vliehors wordt ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. De enige manier om dit deel van het eiland te verkennen is met de Vliehors Express, een grote gele truck die je naar het drenkelingenhuisje brengt. Optioneel kun je mee met een middagtocht met de Vliehors Express.


Overzicht & Inbegrepen

25-49 jaar, 45+
min. 6 - max. 25 personen
Reisleiding: NL reisleider
3 nachten verblijf op kampeerterrein Stortemelk
Elke ochtend een lekker ontbijtje
 • Fietshuur 4 dagen op Vlieland
 • Excursie met de Vliehors Express
 • Wandeltocht met Vlielander

Jullie #SinglereisVlieland momenten

Dag 1 | Harlingen - Vlieland

Op vrijdag kun je zelf bepalen welke veerboot je van Harlingen naar Vlieland neemt (bootovertocht is niet inbegrepen). De regulieren overtochten vertrekken om 09.05, 14.05 of 19.05. Tussendoor vertrekken er snelboten (09.35, 11.50 en 14.30 uur). Na aankomst in de veerhaven van Oost-Vlieland staat je fiets voor je klaar. Deze fiets is je vrijheid voor het hele weekend! Je bagage gaat direct naar de camping. Op je fiets ben je binnen 10 minuten op de camping. Hier ontmoet je andere weekendgasten. ’s Avonds kunnen we op het strand met elkaar een kampvuurtje maken en een drankje drinken om kennis te maken.

Harlingen - Vlieland
Harlingen - Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

3 overnachtingen op Kampeerterrein Stortemelk (vrijdag, zaterdag, zondag)
Fietshuur vrijdag t/m maandag

Bij te boeken

Bootticket Harlingen - Vlieland v.v. via Rederij Doeksen vanaf € 25,21 voor een retour.Dag 2 t/m 3 | Vlieland

Vlieland is één en al natuur. Je vindt hier uitgestrekte duingebieden en langgerekte stranden. Je hoeft maar even de camping af te fietsen en je bevindt je al middenin de duinen en bossen. Er is op het eiland veel te beleven. Breng een bezoek aan de lokale brouwerij Fortuna Vlieland of geniet van een cultureel optreden in de Bolder (theater/bar op de camping). Je reisleider weet allerlei leuke plekjes die je kunt gaan bezoeken. Je fiets geeft je de vrijheid om daarheen te gaan waar jij wilt. Natuurlijk is het gezellig om samen met meerdere reisgenoten op ontdekking te gaan, maar niks hoeft. Het is vakantie!

Om jou het beste van Vlieland te bieden zijn er vast een paar activiteiten aan te raden!

Wandeltocht met Vlielander (inbegrepen)

Als je het echte Vlieland wilt ontdekken en geïnteresseerd bent in mooie eilandverhalen ga je mee wandelen met een echte local. We hebben een doorgewinterde eilander gevonden die je graag de pareltjes van het eiland wil laten zien. Vlieland is continu in beweging en zo ook de rijke biodiversiteit op het eiland. Ben je benieuwd naar die ene vreemde vogel? Laten we hem zoeken! Onderweg staat je nog een aangename verrassing te wachten!

Vliehors Express (optioneel, vooraf of ter plaatse te boeken)

Wanneer je op Vlieland bent mag je een excursie met de Vliehors Express niet missen. Alleen met de grote gele trucks kun je de immense zandplaat aan de westkant van het eiland verkennen. Dit beschermde natuurgebied wordt door defensie ook als oefenterrein gebruikt. De Vliehors Express laat z’n sporen na in het zand (probeer maar te lezen). Wanneer we bij het drenkelingenhuisje aankomen kunnen we zwaaien naar Texel en als we geluk hebben zonnende zeehonden spotten.

Optionele activiteiten

Gedurende de week zijn er diverse mogelijkheden voor optionele activiteiten, waaronder:

 • Blokarten
 • Golfsurfen
 • Zeekayakken
 • Suppen
 • Bezoek aan brouwerij Fortuna Vlieland
 • Zeehonden spotten

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

's Ochtends een lekker ontbijtje
Wandeltocht met een Vlielander

Bij te boeken

Vliehors Express: € 24,50
Golfsurfen 1,5 uur: € 35
Blokarten 1 uur: € 35
Zeekayakken 1,5 uur: € 22,50 per kano
Suppen 1,5 uur: € 22,50
Rondleiding en proeverij brouwerij Fortuna Vlieland: € 15
Zeehondentocht: € 25Dag 4 | Vlieland - Harlingen

Je weekend Vlieland zit er alweer op! Tijd om je tas in te pakken en weer op de veerboot te stappen naar Harlingen. Hopelijk heb je genoten! Je kunt kiezen welke boot je terug neemt. De eerste boot vertrekt om 06.50 uur, de laatste om 19.10 uur. We vragen je wel na het ontbijt uit te checken

Vlieland - Harlingen
Vlieland - Harlingen

Overzicht & Inbegrepen

Een lekker ontbijtje voordat je Vlieland verlaat

Bij te boeken

Bootovertocht Vlieland - HarlingenVerblijf

Kamperen op Stortemelk

Tijdens het singleweekend Vlieland verblijven we 3 nachten op Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Dit is de gezelligste camping van de Wadden met de Bolder als centrale punt. Hier kan het er uitbundig aan toegaan. Regelmatig zijn hier optredens van bekende en minder bekende artiesten. Stortemelk is een duincamping, waar kamperen nog echt kamperen is. Caravans zul je hier niet tegenkomen. Wij verblijven op veld oranje, niet ver van de Bolder. Het sanitair ligt op ca. 100 meter en wordt goed onderhouden. Hou er rekening mee dat we geen elektriciteit op onze plek hebben. Telefoons kun je opladen in de Bolder of met je powerbank.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2 personen op indeling of alleengebruik

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Wanneer je alleen boekt kun je deze tent op indeling boeken. Je deelt deze tent dan met een reisgenoot van je eigen geslacht. Het kan voorkomen dat je de tent deelt met 2 andere reizigers van het eigen geslacht. Heb je liever deze luxe tent voor alleengebruik? Dit is mogelijk. Klik op boek nu om de prijs te berekenen.

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Slaap je In een 1-persoonstent basic, dan heb je de privacy van een eigen tent.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent basic, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht.

De tent heeft 1 of 2 luchtbedden/matjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Weekend Vlieland Stortemelk Backpacken in Nederland - Kampeerterrein Stortemelk - Waddenhop

Vervoer

Met de boot naar Vlieland

De bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je zelf boeken via Rederij Doeksen.

De mogelijke boottijden zijn:

Harlingen – Vlieland: 

 • 09.05 (regulier)
 • 09.35 (sneldienst)
 • 11.50 (sneldienst)
 • 14.05 (regulier)
 • 14.30 (sneldienst)
 • 19.05 (regulier)

Vlieland – Harlingen:

 • 06.50 (regulier)
 • 11.50 (regulier)
 • 12.25 (sneldienst)
 • 14.30 (sneldienst)
 • 16.50 (regulier)
 • 19.10 (sneldienst)

Tijden zijn onder voorbehoud. Op de website van Rederij Doeksen vind je de actuele vertrektijden en prijzen.

 

Singlereis Vlieland - Veerboot rederij Doeksen - Waddenhop

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de ‘Vroege Vogel’ reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in ‘Volle vaart vooruit’ passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Vroege vogels. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Vroege vogel bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

Annulering door corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM die op het moment van de uitvoer van de reis gelden. Het kan zijn dat wij aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is