Jongerenreis van Terschelling naar Vlieland

Terschelling » Vlieland

Ben jij op zoek naar avontuur, plezier en onvergetelijke momenten met leeftijdsgenoten? Dan is onze website dé bestemming voor jou! Wij bieden een unieke jongerenvakantie aan op de betoverende Waddeneilanden Terschelling en Vlieland.

 


Overzicht & Inbegrepen

18-25 jaar
7 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in basic tot luxe tenten
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Overtochten Harlingen – Terschelling, Terschelling – Vlieland en Vlieland - Harlingen
Waddenhop host op elk eiland
Fietshuur op Terschelling en Vlieland. Bagagetransporten op de eilanden
Reisprogramma

Dag 1 t/m 4 | Terschelling

Dag 1: Vertrek Harlingen naar Terschelling

Op naar Terschelling! Vanuit Harlingen reizen jullie met de veerboot naar Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 4 nachten verblijven. Zin om vanavond de zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben!

Dag 2 t/m 4: Terschelling

Op Terschelling wacht een paradijs voor avonturiers. Stap op de fiets en verken de prachtige duinen en uitgestrekte stranden. Waag je aan spannende watersportactiviteiten zoals surfen en kitesurfen, of geniet van gezellige strandfeesten. ’s Avonds kun je je laten onderdompelen in het bruisende uitgaansleven met hippe bars en clubs.

Terschelling
Terschelling

Overzicht

4 nachten verblijf op een knusse camping
Iedere dag een vers ontbijtje
Fietshuur op Terschelling
Overtocht Harlingen – Terschelling per bootDag 5 t/m 7 | Vlieland

Dag 5: Terschelling – Vlieland

Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! We reizen per veerboot af naar het bijzondere eiland. Wanneer we aanmeren staat er een stoere gele truck klaar voor een tocht door ‘de Sahara van het Noorden’. Het westen van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Hiermee reizen we naar het Posthuys in de bewoonde wereld. Hier staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Kampeerterrein Stortemelk fietsen. Bagage wordt naar de camping gebracht. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! We verblijven twee nachten op Stortemelk. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 6 en 7: Vlieland

Onze jongerenvakantie combineert avontuur, ontspanning en vriendschap. Of je nu wilt feesten tot in de vroege uurtjes of juist wilt genieten van de prachtige natuur, onze ervaren gidsen zorgen voor een onvergetelijke ervaring en staan klaar om je te begeleiden tijdens de activiteiten.

Vlieland
Vlieland

Overzicht

3 nachten verblijf op een mooie duincamping
Iedere dag een vers ontbijtje
Overtocht Terschelling - Vlieland per veerboot
Fietshuur op VlielandDag 8 | Harlingen

Dag 8: Vlieland– einde reis

Er komt een einde aan het onvergetelijke avontuur. Aan het einde van de ochtend vertrekt de veerboot weer naar de vaste wal.

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Harlingen
Harlingen

Overzicht

Overtocht Vlieland - Terschelling per veerbootVerblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 3 of 4 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (4 nachten)
  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (3 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om met je gezin in één tent te verblijven of verblijven je kind(eren) liever in een eigen tent? Kies uit de onderstaande mogelijkheden:

Luxe familietent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Tweepersoonstent De Waard

Deze knusse tent is perfect voor gezinnen, waarbij de kinderen graag in een eigen tent overnachten. Op elk eiland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

In het slaapcompartiment zijn twee comfortabele campingbedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is mogelijk om voor je gezin 2x een tweepersoonstent te boeken.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen

Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

 

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen. Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden | camping Wadden | Waddenhop.com Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint in Harlingen. Je reist per veerboot naar Vlieland. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Vlieland vaar je ’s ochtends terug met de veerboot naar Harlingen.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je die parkeren in Harlingen. Kijk op de website: parkerenharlingen.nl en reserveer alvast een parkeerplaats.

Tussen de eilanden

Tussen Vlieland en Terschelling maak je de oversteek met een veerboot van Rederij Doeksen.

Bootkaartjes

Je kunt ervoor kiezen zelf de bootkaartjes voor de heen en terugweg te boeken. Indien gewenst, kunnen wij dit ook voor je doen.

Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - veerboot Doeksen - Waddenhop.jpg

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

31 jul 2023 07 aug 2023
18-35 jaar
Vanaf € 645
21 aug 2023 28 aug 2023
18-35 jaar
Vanaf € 645