Vier de lente op Wadden

Schiermonnikoog » Ameland » Terschelling » Vlieland

Kijk jij ook zo uit naar het voorjaar? Wij kunnen niet wachten op een lente vol groene natuur, bloeiende bloemen en migrerende vogels in overvloed. Het voorjaar is misschien wel de mooiste periode om naar de Wadden te gaan! Tijdens de meivakantie nemen we je in 9 dagen mee van Schiermonnikoog naar Vlieland; vier van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Geniet van de pure natuur op de eilanden en ervaar het verschil tussen eb en vloed op het Wad!


Overzicht & Inbegrepen

25-49 jaar
Groepsgrootte: min. 6 - max. 11 personen
Reisleiding: NL reisleider
8 nachten verblijf in groepsaccommodaties en hostels
Verblijf op slaapzalen (slaapzak, hoeslaken, kussentje en kussensloop zelf meenemen)
We maken gebruik van een maaltijdenpot. Voor € 120 p.p. zijn ontbijt en diner inbegrepen. Te voldoen bij aanvang van de reis.
Overtochten Schiermonnikoog – Ameland, Ameland – Terschelling en Terschelling - Vlieland
  • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland
  • Waddenzwerftocht op Ameland

Jullie #Waddenhop momenten

34 1
27 1
5 0

Dag 1 t/m 2 | Schiermonnikoog

Dag 1: Aankomst op Schiermonnikoog

Vandaag is de dag waar je tijden naar uitgekeken hebt. Weg uit je eigen omgeving en lekker op avontuur. Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Schiermonnikoog. Met de trein en bus naar Lauwersoog (via Groningen of Leeuwarden) en met de veerboot oversteken naar Schier. Bij aankomst staat de reisleiding op je te wachten. Per fiets gaan we naar de accommodatie en maak je kennis met je reisgenoten die ook net gearriveerd zijn. ’s Avonds eten we gezellig met elkaar (de reisleiding kookt voor je, meehelpen mag uiteraard) en vervolgens kunnen we het enige dorp op het eiland verkennen.

Dag 2: Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste eiland van de TVTAS eilanden en in z’n geheel een nationaal park. Ten opzichte van Texel, Terschelling en Ameland is het hier een stuk rustiger. Het leven speelt zich af aan de westkant van het eiland. Het oosten bestaat vooral uit ongerepte natuur. Ga Schiermonnikoog per fiets of te voet verkennen. ‘Schier’ heeft één van de breedste stranden van Europa. Het breedste punt is bijna een kilometer. Het activiteitenstrand aan de noordkant van het eiland leent zich uitstekend voor spectaculaire activiteiten, zoals blokarten en powerkiten.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een groepsaccommodatie in slaapzaal
Fietshuur op Schiermonnikoog

Bij te boeken
Dag 3 t/m 5 | Ameland

Dag 3: Schiermonnikoog – Ameland

We laten het eerste eiland achter ons en varen met een overdekte boot voor 12 personen naar Ameland. Hoe laat we vertrekken is afhankelijk van het tij. De overtocht is alleen mogelijk wanneer het vloed is. Dit kan dus vroeg zijn, maar ook later op de dag. Afhankelijk van de condities zijn we ca. anderhalf uur onderweg. Na aankomst in Nes staan de fietsen en bagagetransport voor ons klaar. Na een kort fietstochtje kunnen we ons installeren in de groepsaccommodatie. Afhankelijk van de tijd kunnen we nog naar het leuke dorpje Hollum of naar het strand bij de vuurtoren.

Dag 4: Ameland

Het is tijd voor één van de meest unieke avonturen die je in Nederland kunt beleven: lopen op het Wad tijdens de Waddenzwerftocht (inbegrepen). Iedereen kan volop genieten van het lopen op de zeebodem en van de natuurlijke elementen. Het tijdstip waarop deze activiteit plaatsvindt is afhankelijk van eb en vloed. We gaan op pad met een lokale Amelander, die opgegroeid is op het Wad. Deze strandjutter kan je alles vertellen over de biodiversiteit, eetbare plantjes en schelpdieren. Wil je het Wad ook proeven?

Dag 5: Ameland

We hebben nog een volle dag op Ameland! Leuk is het om Ameland per fiets te gaan verkennen. Er loopt een fietspad vanaf de vuurtoren naar het Oerd, in het oosten van het eiland. Even pauze? Het strand is altijd dichtbij. Lekker uitwaaien of nog een leuke activiteit doen, zoals leren golfsurfen. Leuk is het om de dorpjes Nes, Ballum en Hollum te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij Hotel Nobel om het lokale likeurtje Nobeltje te proeven.

 

Ameland
Ameland

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een groepsaccommodatie of hostel in slaapzalen/dorms
Bootovertocht Schiermonnikoog - Ameland per watertaxi
Fietshuur op Ameland
WaddenzwerftochtDag 6 t/m 7 | Terschelling

Dag 6: Ameland – Terschelling

Het wordt tijd om afscheid te nemen van Ameland. Nadat we naar de veerhaven bij Nes zijn gefietst maken we de oversteek per boot naar West Terschelling. We zijn wel een paar uurtjes onderweg. De aankomst in de haven is mooi! Langzaam zie je het dorp met als blikvanger de Brandaris opdoemen. Nadat we aangemeerd zijn gaan we per fiets naar het hostel, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 7: Terschelling

Je hebt vandaag de tijd om Terschelling te verkennen. Fiets naar het oosten van het eiland tot je niet verder kunt en maak een mooie hike over de Boschplaat of ga mee wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank (weersafhankelijk). Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Terschelling
Terschelling

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in Stayokay hostel Terschelling in 4-persoonskamers
Ontbijt
Bootovertocht Ameland - Terschelling per watertaxi
Fietshuur op TerschellingDag 8 t/m 9 | Vlieland

Dag 8: Terschelling – Vlieland

Vroeg uit de veren om in de haven van West Terschelling op een snelle rib boot te stappen die ons in no time naar Vlieland brengt. Na aankomst stappen we op de fiets naar de mooiste camping van de Wadden. Hier slapen we één nacht in groepstenten in de duinen. Vlieland is het meest ruige eiland van de TVTAS eilanden. Het westelijke deel bestaat alleen maar uit zand. Oost Vlieland is het enige dorp op het eiland. Tussen Oost Vlieland en de Vliehors bevindt zich een prachtig duingebied waar je heerlijk doorheen kunt fietsen.

Dag 9: Vlieland – vertrek

Je hebt vandaag alle vrijheid om te bepalen hoe laat je de boot naar de vaste wal neemt. Je hebt groot gelijk als je nog even geniet van het eilandleven! Nadat je op eigen gelegenheid met de veerboot naar Harlingen bent gevaren kun je gemakkelijk met de trein terug naar de bewoonde wereld.

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

 

 

 

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting op Kampeerterrein Stortemelk in groepstent
Bootovertocht Terschelling - Vlieland met een rib
Fietshuur op VlielandVerblijf

Op Schiermonnikoog en Ameland verblijven we in diverse groepsaccommodaties in slaapzalen met 4 tot 8 bedden. Op Terschelling verblijven we in het gezellige Stayokay hostel in 2- tot 4-persoonskamers. Op Vlieland verblijven we één nacht in groepstenten op Kampeerterrein Stortemelk.

Vanwege coronamaatregelen zorgen we dat we volgens de op dat moment geldende coronaprotocollen overnachten. In de meeste accommodaties is een keuken en recreatieruimte aanwezig, waar we met elkaar kunnen eten en ontspannen. Op Terschelling is geen mogelijkheid om zelf te koken. Het diner wordt verzorgd door het personeel van het hostel.

Backpack + slaapzak en kussen(sloop)

We raden je aan te reizen met een backpack, omdat deze gemakkelijker te vervoeren zijn op de boten en tijdens lokaal bagagevervoer. Neem je eigen slaapzak, hoeslaken, kussen en kussensloop mee. De bedden zijn voorzien van een matras en soms een kussen. Zorg dat al je bagage in een backpack kan en neem daarnaast een kleine dagrugzak mee. Zorg voor een regenhoes om beide rugzakken.

Maaltijdenpot

Aan het begin van de reis doneer je € 120 in de gezamenlijke maaltijdenpot. Hieruit worden alle boodschappen voor de maaltijden gedaan, exclusief (alcoholische) drankjes. Dagelijks zorgt de reisleiding voor ontbijt en diner. Lunches zullen op de verplaatsingsdagen tussen Schiermonnikoog en Ameland + Ameland en Terschelling inbegrepen zijn. Op andere dagen zijn lunches niet inbegrepen. Tijdens de genoemde verplaatsingsdagen zullen we ’s ochtends bij het ontbijt een lunchpakket maken. Op dagen, wanneer de bootovertochten laat plaatsvinden, zal de reisleiding voor pizza’s of friet/snacks zorgen voordat we aan boord gaan.

 

 

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com

Vervoer

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Schiermonnikoog per trein, bus en boot (niet inbegrepen). Aan het einde van de reis kun je vanaf Vlieland de boot naar Harlingen pakken (eveneens niet inbegrepen) en per trein via Leeuwarden naar huis reizen.

We verzamelen na aankomst op Schiermonnikoog bij de bagagekarren/fietsophaalpunt om ca. 13.15 uur (na aankomst van de boot van 12.30 uur). De eerste twee nachten verblijven we bij kampeerboerderij de Duinhoeve Kooiweg 2A, 9166 SC Schiermonnikoog).

We verplaatsen ons tussen de eilanden met watertaxi’s, excursieboten en/of ribs. De bagage gaat mee aan boord. Het laden van de boot is teamwork. De tijden van de overtochten zijn afhankelijk van eb en vloed. De reisleiding zal je ter plaatse informeren over de vertrektijden. Deze kunnen ’s ochtends heel vroeg zijn, maar ook later in de middag.

 

Vakantie Waddeneilanden | ribboot | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden rib Waddenhop.com

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Deze meivakantiereis bieden we aan tijdens de ‘officiële’ meivakantie en de week ervoor (rondom Koningsdag). Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 10%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de ‘Vroege Vogel’ reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in ‘Volle vaart vooruit’ passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Vroege vogels. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Vroege vogel bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

Boek nu, betaal later!

Je kunt deze reis boeken zonder meteen te hoeven betalen. Je ontvangt na boeking een boekingsbevestiging en factuur. Op de factuur staat de uiterste betaaldatum vermeld. Dit hoef je pas twee weken voor aanvang te betalen.

Bijzondere coronavoorwaarden

Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Dit jaar is er grotere drukte op de Waddeneilanden. In combinatie met de coronamaatregelen die genomen worden kan dit ertoe leiden dat wij het reisprogramma moeten wijzigen. Zo kan het voorkomen dat een geplande bootverbinding niet gaat. We kiezen dan voor alternatieven, waarbij een verplaatsing via het vaste land tot de mogelijkheden behoort.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

  • We houden anderhalve meter afstand
  • We wassen ons handen regelmatig
  • We schudden geen handen
  • Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis
  • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is