Vier de herfst op de Wadden

Ameland » Terschelling » Vlieland

Het najaar is misschien wel de mooiste periode om naar de Wadden te gaan! ’t Wad is dan levendiger dan ooit. Natuurliefhebbers smullen ervan. Vele vogels trekken dan van noord naar zuid en maken een tussenstop op de Waddeneilanden. Tijdens de herfstvakantie nemen we je in 8 dagen mee van Ameland naar Vlieland; drie van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Geniet van de pure natuur op de eilanden en ervaar het verschil tussen eb en vloed op het Wad! Op Ameland neemt een echte eilander ons mee het Wad op. Kijk om je heen, luister naar de verhalen en geniet van alles wat om je heen gebeurt. Op elk eiland heb je een fiets tot je beschikking. Deze fiets geeft je de vrijheid om het eiland te verkennen, zelf of samen met reisgenoten. Fiets door de duinen, bekijk de verschillende vuurtorens op de eilanden en bezoek de knusse dorpjes. Je zult merken dat elk eiland weer een heel eigen karakter heeft. Dat maakt eilandhoppen ook zo leuk! We verblijven in hostels en/of groepsaccommodaties. Per eiland kan het verblijf weer net anders zijn. Je verblijft in 2 tot 6 persoonskamers op indeling.

Deze reis wordt tijdens de herfstvakanties 2x uitgevoerd. 

 • Ameland » Vlieland van zondag 17 oktober t/m zondag 24 oktober 2021 – regio Noord en Midden
 • Vlieland » Ameland van vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober 2021 – regio Zuid (deze reis is in omgekeerde volgorde)


Overzicht & Inbegrepen

Groepsgrootte: min. 6 - max. 11 personen
Reisleiding: NL reisleider
7 nachten verblijf in groepsaccommodaties en hostels
Verblijf op slaapzalen (slaapzak, hoeslaken, kussentje en kussensloop zelf meenemen)
Dagelijks is het ontbijt inbegrepen
Overtochten Ameland – Terschelling en Terschelling - Vlieland
 • Fietshuur op Ameland, Terschelling en Vlieland
 • Waddenzwerftocht op Ameland

Jullie #Waddenhop momenten

34 1
27 1
5 0
Reisprogramma

Dag 1 t/m 2 | Ameland

Dag 1: aankomst Ameland

Het avontuur begint op Ameland. Op eigen gelegenheid reis je naar Ameland. De veerboot vertrekt vanaf Holwerd. Bij aankomst op Ameland staat de reisleiding op je te wachten. De fietsen staan al klaar en bagagevervoer wordt geregeld. We fietsen vervolgens naar onze groepsaccommodatie/hostel, waar we de komende 2 nachten verblijven. Afhankelijk van de tijd kunnen we nog naar één van de leuke dorpjes of naar het strand.

Dag 2: Ameland

Het is tijd voor één van de meest unieke avonturen die je in Nederland kunt beleven: lopen op het Wad tijdens de Waddenzwerftocht (inbegrepen). Iedereen kan volop genieten van het lopen op de zeebodem en van de natuurlijke elementen. Het tijdstip waarop deze activiteit plaatsvindt is afhankelijk van eb en vloed. We gaan op pad met een lokale Amelander, die opgegroeid is op het Wad. Deze strandjutter kan je alles vertellen over de biodiversiteit, eetbare plantjes en schelpdieren. Wil je het Wad ook proeven?

Voor of na het wadlopen heb je voldoende tijd om Ameland per fiets te gaan verkennen. Er loopt een fietspad vanaf de vuurtoren naar het Oerd, in het oosten van het eiland. Even pauze? Het strand is altijd dichtbij. Lekker uitwaaien of nog een leuke activiteit doen, zoals leren golfsurfen. Leuk is het om de dorpjes Nes, Ballum en Hollum te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij Hotel Nobel om het lokale likeurtje Nobeltje te proeven.

Ameland
Ameland

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een groepsaccommodatie of hostel in meerpersoonskamers
Ontbijt op dag 2
Fietshuur op Ameland
Waddenzwerftocht met een Amelander

Bij te boeken

Blokarten (1 uur) ca. € 27,50 p.p.
Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 30 p.p.
Paardrijden (1 uur) ca. € 26,50 p.p.Dag 3 t/m 5 | Terschelling

Dag 3: Ameland – Terschelling

Het wordt tijd om afscheid te nemen van Ameland. Nadat we naar de veerhaven bij Nes zijn gefietst maken we de oversteek per watertaxi naar West Terschelling. Het tijdstip van de overtocht is afhankelijk van het getij. We kunnen alleen bij vloed overvaren. De overtocht duurt ca. anderhalf uur. De aankomst in de haven van West-Terschelling is mooi! Langzaam zie je het dorp met als blikvanger de Brandaris opdoemen. Nadat we aangemeerd zijn gaan we per fiets naar het hostel, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 4: Terschelling

Je hebt vandaag de tijd om Terschelling te verkennen. Fiets naar het oosten van het eiland tot je niet verder kunt en maak een mooie hike over de Boschplaat, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur met een rijke biodiversiteit. Na een stevige wandeling kun je ook nog even een kijkje nemen bij het drenkelingenhuisje.

Dag 5: Terschelling

Je hebt nog een volle dag om te genieten van Terschelling. Je kunt vandaag diverse optionele activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, surfen of blokarten. Ook kunnen we een mooie hike maken naar de “Hoge Duin” om na een mooie steile klim uit te kijken over het westen van Terschelling en Vlieland. Wanneer we via het groene strand teruglopen naar West wanen we ons in een woestijn.

Terschelling
Terschelling

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in Stayokay hostel Terschelling in 4-/6-persoonskamers of vergelijkbaar
Ontbijt op dag 3, 4 en 5
Bootovertocht Ameland - Terschelling per watertaxi
Fietshuur op Terschelling

Bij te boeken

Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 35 p.p.
Paardrijden (2 uur) ca. € 39 p.p.Dag 6 t/m 7 | Vlieland

Dag 6: Terschelling – Vlieland

Vroeg uit de veren om in de haven van West Terschelling op een snelle rib boot te stappen die ons in no time naar Vlieland brengt. Na aankomst stappen we op de fiets naar de groepsaccommodatie in de dorpsstraat van Oost-Vlieland. Hier slapen we twee nachten in 2-4 persoonskamers. Vlieland is het meest ruige eiland van de TVTAS eilanden. Het westelijke deel bestaat alleen maar uit zand. Oost Vlieland is het enige dorp op het eiland. Tussen Oost Vlieland en de Vliehors bevindt zich een prachtig duingebied waar je heerlijk doorheen kunt fietsen.

Dag 7: Vlieland

Vlieland is een langgerekt eiland welke voor de helft bestaat uit de Vliehors, de Sahara van het noorden. Wil je de Vliehors verkennen? Ga mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Met grote gele trucks maak je een tocht over de uitgestrekte zandplaat in het oosten van Vlieland. Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 8: Vlieland – vertrek

Je hebt vandaag alle vrijheid om te bepalen hoe laat je de boot naar de vaste wal neemt. Je hebt groot gelijk als je nog even geniet van het eilandleven! Nadat je op eigen gelegenheid met de veerboot naar Harlingen bent gevaren kun je gemakkelijk met de trein terug naar de bewoonde wereld.

 

Eilandhop reis van 22 oktober t/m 29 oktober is in omgekeerde volgorde. Start is op Vlieland, einde op Ameland.

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

Overnachting in een groepshuis op Vlieland
Bootovertocht Terschelling - Vlieland met een rib
Ontbijt op dag 6, 7 en 8
Fietshuur op Vlieland

Bij te boeken

Vliehors Express ca. € 24,50 p.p.
Golfsurfen (2 uur) ca. € 35 p.p.Verblijf

Tijdens deze eilandhopreis in de herfstvakantie verblijven we in hostels en groepsaccommodaties. Op elk eiland zal het verblijf weer net even anders zijn.

 • Op Ameland verblijven we in hostel Sier aan Zee of in een groepsaccommodatie.
 • Op Terschelling verblijven we in het Stayokay hostel in West Terschelling of in een groepsaccommodatie.
 • Op Vlieland verblijven we in het Groepshuis Torenzicht in de Dorpsstraat van Oost-Vlieland

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht en dineert. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker.

Backpack + slaapzak en kussen(sloop)

We raden je aan te reizen met een backpack, omdat deze gemakkelijker te vervoeren zijn op de boten en tijdens lokaal bagagevervoer. Neem je eigen slaapzak, hoeslaken, kussen en kussensloop mee. De bedden zijn voorzien van een matras en soms een kussen. Zorg dat al je bagage in een backpack kan en neem daarnaast een kleine dagrugzak mee. Zorg voor een regenhoes om beide rugzakken.

Singlereis Vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht - Waddenhop Singlereis Vlieland - groepsaccommodatie Torenzicht slaapkamer - Waddenhop

Vervoer

Reis van 17 oktober t/m 24 oktober

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Ameland per trein, bus en boot (niet inbegrepen). Aan het einde van de reis kun je vanaf Vlieland de boot naar Harlingen pakken (eveneens niet inbegrepen) en per trein via Leeuwarden naar huis reizen.

We verzamelen na aankomst op Ameland bij de bagagekarren om ca. 13.15 uur (na aankomst van de boot van 12.30 uur).

Reis van 24 oktober t/m 29 oktober

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Vlieland per trein en boot (niet inbegrepen). Aan het einde van de reis kun je vanaf Ameland de boot naar Holwerd pakken (eveneens niet inbegrepen) en per bus en trein via Leeuwarden naar huis reizen.

We verzamelen na aankomst op Vlieland bij de bagagekarren om ca. 15.45 uur (na aankomst van de boot van 14.05 uur).

Tussen de eilanden

We verplaatsen ons tussen de eilanden met watertaxi’s en ribs. De bagage gaat mee aan boord. Het laden van de boot is teamwork. De tijden van de overtochten zijn afhankelijk van eb en vloed. De reisleiding zal je ter plaatse informeren over de vertrektijden. Deze kunnen ’s ochtends heel vroeg zijn, maar ook later in de middag.

Vakantie Waddeneilanden | ribboot | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden rib Waddenhop.com

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 10%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de ‘Vroege Vogel’ reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in ‘Volle vaart vooruit’ passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Vroege vogels. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Vroege vogel bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

Boek nu, betaal slechts 10% aan

Wanneer je deze reis op tijd boekt dan hoef je slechts 10% van de totale reissom aan te betalen. Dit kan direct bij de boeking of kort daarna via een beveiligde betaallink. Het resterende bedrag hoef je pas 6 weken voor aanvang van de reis te betalen. We zullen je tegen die tijd een reminder sturen. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek, dan dien je de volledige reissom per ommegaande over te maken.

Annulering door corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet een coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen om een coronatest te doen, zodat we zeker weten dat er niemand besmet is aan het begin van de reis.

Wij houden ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is
 • Het kan gebeuren dat er gevraagd wordt een corona zelftest te doen voordat je aan boord stapt van een watertaxi. Dit is uit veiligheid voor reizigers, reisleiding en de bemanning.