Van Vlieland tot Ameland één groot avontuur

Vlieland » Terschelling » Ameland

Waarschijnlijk ben je al eens op Texel geweest. Maar welke andere Waddeneilanden heb je al bezocht? Tijdens deze eilandhop reis begin je op Vlieland en hop je verder naar Terschelling en Ameland. Op elk eiland beleef je weer een nieuw avontuur! De overtochten zijn een beleving op zich. We varen met een snelle rib (soort speedboot) naar Terschelling. Tussen Terschelling en Ameland maken we de oversteek met een watertaxi of excursieboot. Kijk goed om je heen. Wie weet passeren we een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen.

Op de eilanden kun je toffe activiteiten ondernemen. Wil jij zeehonden van dichtbij zien? Ga mee op een tocht naar een zeehondenbank. Grote kans dat een nieuwsgierige zeehond even gedag komt zeggen. Hou je van actie? Ga dan strandzeilen. Bij een lekker windje kun je over het strand scheuren. Ja mam no worries, dit is veilig!

Eilandhoppen voor families

Eilandhoppen doe je met je eigen gezin. Jullie hebben alle vrijheid om je eigen plan te trekken. In de hostels ontmoet je waarschijnlijk ook andere families die gaan eilandhoppen. Voor de kinderen/jeugd is het gemakkelijk om nieuwe vriendschappen te sluiten, terwijl ouders met elkaar een drankje kunnen drinken. Iedereen vakantie & avontuur!


Overzicht & Inbegrepen

6 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in verschillende type tenten. Mogelijkheden voor kinderen om in een eigen tentje te slapen
Dagelijks een lekker ontbijtje
Overtochten Vlieland – Terschelling & Terschelling - Ameland
Fietshuur op Vlieland, Terschelling en Ameland
Waddenhop host op elk eiland

Jullie #Waddenhop momenten

5 0
34 1
27 1
36 2
52 2
Reisprogramma

Dag 1 t/m 2 | Vlieland

Dag 1: Aankomst op Vlieland

Op naar Vlieland! Vanuit Harlingen reizen jullie zelfstandig met de veerboot naar Vlieland. Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar Kampeerterrein Stortemelk, gelegen in de duinen. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! Hier verblijven we twee nachten. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 2: Vlieland

Vlieland is het meest ruige eiland. Hier zijn de mooiste avonturen te beleven. Het westen van het eiland bestaat eigenlijk alleen maar uit zand. Dit wordt ook wel de Sahara van het noorden genoemd. Dit gebied is ook militair oefenterrein en alleen toegankelijk met een stoere gele truck. Je kunt mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. Vanaf hier kun je ook even zwaaien naar Texel!

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op slechts 1 duin verwijderd van zee
Ontbijt op dag 2
Fietshuur op Vlieland

Bij te boeken

Vliehors Express ca. € 24,50 p.p. voor dagexcursie en ca. € 29,50 voor nachtexcursie
Golfsurfen (2 uur) ca. € 35 p.p.
Kitesurfen introductiecursus (2 uur) ca. € 95 p.p.Dag 3 t/m 4 | Terschelling

Dag 3: Vlieland – Terschelling
Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen. We stappen aan boord van een rib. Dit is een soort speedboot, waarmee we in 20 minuten op Terschelling zijn. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 2 nachten verblijven. Zin om vanavond zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben!

Dag 4: Terschelling
Jullie kunnen vandaag het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Houd je van wat meer actie? Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Een populaire activiteit op Terschelling is wadkanoën (weersafhankelijk). Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Terschelling
Terschelling

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op een mooie camping in de bossen
Overtocht Vlieland – Terschelling per snelle rib of watertaxi
Ontbijt op dag 3 en 4
Fietshuur op Terschelling

Bij te boeken

Wadkanoën naar zeehondenbank (3 uur) ca. € 52,50 p.p. (v.a. 15 jaar)
Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 35 p.p.
B;okarten ca. € 39 p.p.Dag 5 t/m 6 | Ameland

Dag 5: Terschelling – Ameland

’s Ochtends na het ontbijt checken jullie uit. Afhankelijk van het getij en het soort boot vindt de overtocht ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds plaats. In de meeste gevallen gaan jullie per watertaxi naar Ameland. Deze overtocht duurt ca. anderhalf uur. Soms vindt de overtocht plaats per excursieboot. Deze vertrekt aan het begin van de avond vanuit de haven van West Terschelling. We zijn afhankelijk van eb en vloed 3 tot 4 uur onderweg. Kijk vanaf het bovendek uit over de Waddenzee. Wie weet zie je zeehonden! Als we aankomen staan er fietsen voor ons klaar en fietsen we naar de camping. Jullie verblijven 2 nachten op Ameland

Dag 6: Ameland

Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Vandaag gaan we op een Waddenzwerftocht (inbegrepen) met een echte Amelander. Trek oude schoenen aan en stap op ’t wad. We gaan op zoek naar kokkels, schelpen en oesters. Wie durft er verse oester te proeven? We komen allerlei culinaire hoogstandjes tegen op het Wad. Proef maar! Voor of na het wadlopen kun je Ameland per fiets verkennen of een leuke activiteit op het strand ondernemen. Heb jij wel eens gesurft?

Dag 7: Ameland – einde reis

Er komt een einde aan het avontuur op de Waddeneilanden. Jullie kunnen zelf bepalen welke boot jullie naar Holwerd nemen. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar de vaste wal. Wil je nog genieten van het strand of een activiteit ondernemen?

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Ameland
Ameland

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op een mooie duincamping
Overtocht Terschelling – Ameland per watertaxi of excursieboot
Ontbijt op dag 5, 6 en 7
Fietshuur op Ameland
Waddenzwerftocht met echte Amelander

Bij te boeken

Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 30 p.p.
Paardrijden (1 uur) ca. € 26,50 p.p.
Blokarten (1 uur) ca. € 27,50 p.p.Verblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (2 nachten)
  • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (2 nachten)
  • Camping Klein Vaarwater op Ameland (2 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om met je gezin in één tent te verblijven of verblijven je kind(eren) liever in een eigen tent? Kies uit de onderstaande mogelijkheden:

Luxe familietent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Tweepersoonstent De Waard

Deze knusse tent is perfect voor gezinnen, waarbij de kinderen graag in een eigen tent overnachten. Op elk eiland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

In het slaapcompartiment zijn twee comfortabele campingbedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is mogelijk om voor je gezin 2x een tweepersoonstent te boeken.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen

Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint op Vlieland en eindigt op Schiermonnikoog. Je reist op eigen gelegenheid naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Vanuit Harlingen vertrekt regelmatig een veerboot naar Vlieland. De overtocht duurt ca. 90 minuten. Hou er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn. Reserveer op tijd. Vanuit Ameland kun je met de veerboot naar Holwerd. Er zijn reguliere afvaarten (ca. 50 minuten) en sneldiensten (ca. 20 minuten).

Wij raden aan om met openbaar vervoer naar Harlingen te reizen en vanaf Holwerd weer terug naar huis.

Tussen de eilanden

De overtochten tussen de eilanden zullen elke keer weer anders zijn. We maken de oversteek per voormalige vissersboot, een snelle rib en een excursieboot. Zo beleef je de Waddenzee op verschillende manieren.

De overtochten zullen met de volgende bootsoorten plaatsvinden (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Vlieland – Terschelling per rib
  • Terschelling – Ameland per watertaxi of excursieboot

Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - rib - Waddenhop Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - veerboot Doeksen - Waddenhop.jpg

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

Annulering door corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

  • We houden anderhalve meter afstand
  • We wassen ons handen regelmatig
  • We schudden geen handen
  • Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis
  • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is