Avontuur met het gezin op de Waddeneilanden

Texel » Vlieland » Terschelling

De Waddenzee is het meest bijzondere natuurgebied van Nederland. Hier liggen de TVTAS eilanden. Je kent ze vast wel uit de schoolboeken. Nu weg met die boeken, we gaan ze bezoeken: Texel, Vlieland en Terschelling! Elk eiland heeft z’n eigen coole activiteiten, genoeg te beleven. Zeehonden spotten, lopen op de bodem van de Waddenzee, een vuurtoren beklimmen, kampvuur maken op het strand of gewoon lekker zwemmen in de Noordzee. Het avontuur begint op hét familie eiland Texel. Activiteiten die je kunt doen zijn hier perfect op afgesteld. Met een voormalige vissersboot maken we de eerste hop over de Waddenzee naar Vlieland. Hier verblijven we op een toffe camping vlakbij het strand. Met snelle ribs (soort speedboot) zijn we in no time op Terschelling, waar jullie overnachten op een camping in de bossen vlakbij West Terschelling.  Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Op Terschelling kun je mee het wad op. Modderpoten gegarandeerd!

Eilandhoppen voor families

Eilandhoppen doe je met je gezin. Jullie hebben alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Waarschijnlijk ontmoet je ook andere families die gaan eilandhoppen. Voor de kinderen/jeugd is het gemakkelijk om nieuwe vriendschappen te sluiten, terwijl ouders met elkaar een drankje kunnen drinken. Iedereen vakantie & avontuur!


Overzicht & Inbegrepen

6 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in verschillende type tenten. Mogelijkheden voor kinderen om in een eigen tentje te slapen.
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Waddenhop host op elk eiland
Overtochten Texel – Vlieland & Vlieland - Terschelling
Fietshuur op Vlieland en Terschelling

Jullie #Waddenhop momenten

5 0
34 1
27 1
36 2
52 2
Reisprogramma

Dag 1 t/m 2 | Texel

Dag 1: aankomst op Texel

Dit familie avontuur begint op Texel. Op eigen gelegenheid reizen jullie naar het bekendste Nederlandse Waddeneiland. Via Den Helder ben je met de veerboot snel op het eiland. Hier verblijven jullie twee nachten in tenten op een kleine camping. Een goed begin van het eilandhoppen is het huren van fietsen. Verken de Duinen van Texel en neem een frisse duik in de Noordzee.

Dag 2: Texel

Vanuit het verblijf kun je alle kanten op! Waar heb je zin in? Leren golfsurfen of paardrijden in de duinen? Op het familie eiland Texel zijn volop mogelijkheden voor alle leeftijden. Wil je je verdiepen in de rijke biodiversiteit van de Waddenzee, dan kun je naar Ecomare. Per jaar vangt Ecomare ongeveer 100 jonge, zieke, verzwakte of gewonde zeehonden op. Als ze weer helemaal gezond zijn, gaan ze terug naar zee. Maar er wonen hier ook permanent zeehonden die niet meer terug kunnen naar zee. Goed werk dus!

Texel
Texel

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf in een tent op een kleine camping
Ontbijt op dag 2

Bij te boeken

Fietshuur Texel ca. € 15 per dag
Paardrijden vanaf ca. € 19 per uur
Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 25 p.p.
Windsurfen (1 uur) ca. € 25 p.p.Dag 3 t/m 4 | Vlieland

Dag 3: Texel – Vlieland

Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! Er staat een spectaculaire overtocht gepland. Bij De Cocksdorp stappen we aan boord van een voormalig vissersschip. Die brengt ons naar het meest westelijke punt van Vlieland. Je ziet het al meteen liggen. Kijk goed om je heen, want de kans is best groot dat je een zeehond spot. Wanneer we aanmeren staat er een stoere gele truck klaar voor een tocht door ‘de Sahara van het Noorden’. Het westen van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Hiermee reizen we naar het Posthuys in de bewoonde wereld. Hier staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Kampeerterrein Stortemelk fietsen. Bagage wordt naar de camping gebracht. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! We verblijven twee nachten op Stortemelk. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 4: Vlieland

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op slechts 1 duin verwijderd van zee
Ontbijt op dag 3 en 4
Overtocht Texel - Vlieland per voormalige vissersboot & Vliehors Express
Fietshuur op Vlieland

Bij te boeken

Vliehors Express ca. € 29,50 voor avondexcursie
Golfsurfen (2 uur) ca. € 35 p.p.
Kitesurfen introductiecursus (2 uur) ca. € 95 p.p.Dag 5 t/m 7 | Terschelling

Dag 5: Vlieland – Terschelling

Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen. We stappen aan boord van een rib. Dit is een soort speedboot, waarmee we in 20 minuten op Terschelling zijn. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 2 nachten verblijven. Zin om vanavond zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben!

Dag 6: Terschelling

Jullie kunnen vandaag het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Hou je van wat meer actie? Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Een populaire activiteit op Terschelling is wadkanoën (weersafhankelijk). Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Dag 7: Terschelling – einde reis

Het einde is alweer in zicht. ’s Ochtends na het ontbijt checken jullie uit, maar je kunt nog wel zo lang blijven op het eiland als je wilt. Er gaan regelmatig boten terug naar Harlingen. Heb je al een voet op de bodem van de Waddenzee gezet? Aan de oostkant van het eiland kun je mee op een Wadexcursie. Met een gids ga je op zoek naar mossels, schelpen en krabben. Wil je de Waddenzee proeven?

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Terschelling
Terschelling

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op een mooie camping in de bossen
Ontbijt op dag 5, 6 en 7
Bootovertocht Vlieland - Terschelling met een snelle rib
Fietshuur op Terschelling

Bij te boeken

Wadkanoën naar zeehondenbank (3 uur) ca. € 52,50 p.p. (v.a. 15 jaar)
Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 35 p.p.
Blokarten (2 uur) ca. € 39 p.p.Verblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Tesselse Camping op Texel (2 nachten)
  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (2 nachten)
  • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (2 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om met je gezin in één tent te verblijven of verblijven je kind(eren) liever in een eigen tent? Kies uit de onderstaande mogelijkheden:

Luxe familietent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Tweepersoonstent De Waard

Deze knusse tent is perfect voor gezinnen, waarbij de kinderen graag in een eigen tent overnachten. Op elk eiland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

In het slaapcompartiment zijn twee comfortabele campingbedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is mogelijk om voor je gezin 2x een tweepersoonstent te boeken.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen

Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

 

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen. Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint op Texel en eindigt op Terschelling. Je reist op eigen gelegenheid naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Vanuit Den Helder vertrekt elk half uur een boot naar Texel. De overtocht duurt ca. 20 minuten. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Terschelling kun je met de veerboot naar Harlingen. Er zijn reguliere afvaarten (ca, 110minuten) en sneldiensten (ca. 50 minuten).

Wij raden aan om met openbaar vervoer naar Den Helder te reizen en vanaf Harlingen weer terug naar huis.

Tussen de eilanden

De overtochten tussen de eilanden zullen elke keer weer anders zijn. We maken de oversteek per historische zeilboot en een snelle rib. Zo beleef je de Waddenzee op verschillende manieren.

De overtochten zullen met de volgende bootsoorten plaatsvinden (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Texel – Vlieland per voormalige vissersboot &Vliehors Express
  • Vlieland – Terschelling per rib

Vakantie Waddeneilanden rib Waddenhop.com

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

Annulering door corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM die op het moment van de uitvoer van de reis gelden. Het kan zijn dat wij aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

  • We houden anderhalve meter afstand
  • We wassen ons handen regelmatig
  • We schudden geen handen
  • Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis
  • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is