Eilandhoppen van Terschelling naar Vlieland

Terschelling » Vlieland

De Waddenzee is het meest bijzondere natuurgebied van Nederland. Hier liggen onder andere Terschelling en Vlieland! Elk eiland heeft z’n eigen coole activiteiten, genoeg te beleven. Zeehonden spotten, lopen op de bodem van de Waddenzee, een vuurtoren beklimmen, kampvuur maken op het strand of gewoon lekker zwemmen in de Noordzee. Het avontuur begint in Harlingen, waarna we per boot afreizen naar het eiland Terschelling. Activiteiten die je kunt doen zijn hier perfect op afgesteld. Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Op Terschelling kun je mee het wad op. Modderpoten gegarandeerd!


Overzicht & Inbegrepen

7 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in verschillende type tenten. Mogelijkheden voor kinderen om in een eigen tentje te slapen.
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Waddenhop host op elk eiland
Overtocht Terschelling - Vlieland per veerboot
Bagagevervoer van veerboot naar camping
Fietshuur op Terschelling en Vlieland

Vooraf bij te boeken

  • Bootovertocht Harlingen - Terschelling per veerboot
  • Bootovertocht Vlieland - Harlingen per veerboot
  • Vervoer van en naar de veerboot
  • Diners (ter plaatse)

Jullie #Waddenhop momenten

36 3
47 0
Reisprogramma

Dag 1 t/m 4 | Terschelling

Dag 1: Vertrek Harlingen naar Terschelling

Op naar Terschelling! Vanuit Harlingen reizen jullie met de veerboot naar Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 4 nachten verblijven. Zin om vanavond de zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben!

Dag 2 t/m 4: Terschelling

Jullie kunnen de komende dagen het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Houd je van wat meer actie? Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Een populaire activiteit op Terschelling is wadkanoën (weersafhankelijk). Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Terschelling

Overzicht

4 nachten verblijf op een mooie camping in de bossenDag 5 t/m 7 | Vlieland

Dag 5: Terschelling – Vlieland

Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! We reizen per veerboot af naar het bijzondere eiland. Kijk goed om je heen, want de kans is best groot dat je een zeehond spot. Wanneer we aanmeren staat er een stoere gele truck klaar voor een tocht door ‘de Sahara van het Noorden’. Het westen van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Hiermee reizen we naar het Posthuys in de bewoonde wereld. Hier staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Kampeerterrein Stortemelk fietsen. Bagage wordt naar de camping gebracht. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! We verblijven twee nachten op Stortemelk. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 6 en 7: Vlieland

Je hebben de komende dagen alle tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Vlieland
Vlieland

Overzicht

Overtocht Terschelling - Vlieland per veerboot
3 nachten verblijf op slechts 1 duin verwijderd van zeeDag 8 | Harlingen

Dag 8: Vlieland– einde reis

Er komt een einde aan het onvergetelijke avontuur. Aan het einde van de ochtend vertrekt de veerboot weer naar de vaste wal.

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Harlingen
Harlingen

Overzicht

Overtocht Vlieland - Harlingen per veerbootVerblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 3 of 4 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (4 nachten)
  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (3 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om met je gezin in één tent te verblijven of verblijven je kind(eren) liever in een eigen tent? Kies uit de onderstaande mogelijkheden:

Luxe familietent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Tweepersoonstent De Waard

Deze knusse tent is perfect voor gezinnen, waarbij de kinderen graag in een eigen tent overnachten. Op elk eiland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

In het slaapcompartiment zijn twee comfortabele campingbedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is mogelijk om voor je gezin 2x een tweepersoonstent te boeken.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen

Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

 

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen. Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint in Harlingen. Je reist per veerboot naar Vlieland. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Vlieland vaar je ’s ochtends terug met de veerboot naar Harlingen.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je die parkeren in Harlingen. Kijk op de website: parkerenharlingen.nl en reserveer alvast een parkeerplaats.

Tussen de eilanden

Tussen Vlieland en Terschelling maak je de oversteek met een veerboot van Rederij Doeksen.

Bootkaartjes

Je kunt ervoor kiezen zelf de bootkaartjes voor de heen en terugweg te boeken. Indien gewenst, kunnen wij dit ook voor je doen.

Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - veerboot Doeksen - Waddenhop.jpg

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

03 jul 2023 10 jul 2023
Vanaf € 615
10 jul 2023 17 jul 2023
Vanaf € 615
17 jul 2023 24 jul 2023
Vanaf € 615
31 jul 2023 07 aug 2023
Vanaf € 615
07 aug 2023 14 aug 2023
Vanaf € 615
14 aug 2023 21 aug 2023
Vanaf € 615
21 aug 2023 28 aug 2023
Vanaf € 615