Eilandhoppen van Schiermonnikoog naar Ameland

Schiermonnikoog » Ameland

Het echte reisgevoel in Nederland ervaren? Vrijheid om te doen en laten wat je wilt, nieuwe mensen ontmoeten en leuke activiteiten ondernemen. Deze zomer kun je op avontuur op de Waddeneilanden! Hop van eiland naar eiland, van Schiermonnikoog naar Ameland. Op elk eiland verblijf je in een basic of comfortabele tent op een gezellige camping, waar je ook andere eilandhoppers ontmoet. Go with the flow of the Tide. Geniet van het bijzondere van het Werelderfgoed de Waddenzee en ervaar dat elk Waddeneiland een eigen karakter heeft. Elk eiland kun je op een actieve manier verkennen. Ga mee wadlopen met een echte Amelander, kanoën naar een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen of met een safaritruck op avontuur door de Sahara voor het noorden. Voor een avontuurlijke reis hoef je niet naar de andere kant van de wereld.

 


Overzicht & Inbegrepen

7 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in basic tot luxe tenten
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Overtochten Lauwersoog – Schiermonnikoog, Schiermonnikoog – Lauwersoog, Holwerd - Ameland en Ameland - Holwerd
Waddenhop host op elk eiland
Fietshuur op Schiermonnikoog en Ameland
Bagagevervoer van veerboot naar camping

Vooraf bij te boeken

  • Vervoer van en naar de veerboot
  • Diners (ter plaatse)

Jullie #Waddenhop momenten

55 1
5 0
19 4
20 2
16 0
Reisprogramma

Dag 1 t/m 4 | Schiermonnikoog

Dag 1: Aankomst Schiermonnikoog

Je reist naar Lauwersoog, waar de veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt. Nadat je de oversteek per veerboot hebt gemaakt arriveer je in de veerhaven, waar onze Waddenhop host je opwacht. We stappen op de fiets en zijn een kwartiertje later op de camping in de duinen. Hier verblijf je 4 nachten in je tent die al voor je klaar staat. Nadat je geïnstalleerd bent kun je achter de duinen een frisse duik nemen in de Noordzee. Als er ’s middags nog tijd is heb je misschien nog wel zin in een surfles?

Dag 2 t/m 4: Schiermonnikoog

De komende dagen hebben jullie de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel).

Schiermonnikoog

Overzicht

Overtocht Lauwersoog – Schiermonnikoog per veerboot
4 nachten verblijf op een knusse campingDag 5 t/m 7 | Ameland

Dag 5: Schiermonnikoog – Ameland

’s Ochtends na het ontbijt checken jullie uit. We reizen per veerboot naar Lauwersoog. Hier kun je vervolgens met het openbaar vervoer of je eigen auto naar Holwerd waarna we per veerboot afreizen naar Ameland. Kijk uit over de Waddenzee. Wie weet zie je zeehonden! Als we aankomen staan er fietsen voor ons klaar en fietsen we naar de camping. Jullie verblijven 3 nachten op Ameland.

Dag 6 + 7: Ameland

Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Vandaag gaan we op een Waddenzwerftocht (inbegrepen) met een echte Amelander. Trek oude schoenen aan en stap op ’t Wad. We gaan op zoek naar kokkels, schelpen en oesters. Wie durft er verse oester te proeven? We komen allerlei culinaire hoogstandjes tegen op het Wad. Proef maar! Voor of na het wadlopen kun je Ameland per fiets verkennen of een leuke activiteit op het strand ondernemen. Heb jij wel eens gesurft?

Ameland
Ameland

Overzicht

Overtocht Schiermonnikoog - Lauwersoog per veerboot
Overtocht Holwerd - Ameland per veerboot
3 nachten verblijf op een mooie duincampingDag 8 | Holwerd

Dag 8: Ameland – einde reis

Er komt een einde aan het onvergetelijke avontuur. Jullie kunnen zelf bepalen welke boot jullie naar Holwerd nemen. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar de vaste wal. Wil je nog genieten van het strand of een activiteit ondernemen?

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Holwerd
Holwerd

Overzicht

Overtocht Ameland - Holwerd per veerbootVerblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijf je op campings. Elke 3 of 4 nachten verplaats je naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijf je op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Camping Seedune op Schiermonnikoog (4 nachten)
  • Camping Klein Vaarwater op Ameland (3 nachten)

Op elke camping staan meerdere tenten bij elkaar waardoor je gemakkelijk in contact komt met andere eilandhoppers. De sfeer voelt als in een hostel. Uiteraard zijn jullie volledig vrij om je eigen plan te trekken of samen met andere reizigers activiteiten te gaan ondernemen.

Je zult merken dat de sfeer op elk eiland weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten.

Tenten

Hou je van basic of juist meer luxe? We hebben diverse soorten tenten in verschillende groottes. Voor ieder wat wils!

Luxe tent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Eventuele 3e en 4e personen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting. Er is geen elektriciteit aanwezig in de tent.

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee opblaasbare campingmatrassen. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen, tafeltje en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Voor solo reizigers is het ideaal om in een 1-pesoonstent te overnachten.

De tent heeft 1 of 2 selfinflatable slaapmatjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er een mogelijkheid je telefoon op te laden met zonne-energie. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden | camping Wadden | Waddenhop.com Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint op Schiermonnikoog en eindigt op Ameland. Je reist vanuit Lauwersoog per veerboot naar Schiermonnikoog. Vanuit Ameland keren we tenslotte met de veerboot terug naar Holwerd. Er zijn reguliere afvaarten (ca. 50 minuten) en sneldiensten (ca. 20 minuten).

Eigen vervoer

Je kunt de auto parkeren in Lauwersoog. Nadat we op Schiermonnikoog zijn geweest en op dag 5 van de eilandhop terugkeren in Lauwersoog, gaan we met de auto naar Holwerd. Vanaf hier reizen we naar Ameland. Zodra de vakantie erop zit en we op dag 8 van de eilandhop weer terugkeren in Holwerd, heb je zodoende gelijk de beschikking over je eigen auto. Super handig dus.

Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - veerboot Doeksen - Waddenhop.jpg

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

03 jul 2023 10 jul 2023
Vanaf € 595
10 jul 2023 17 jul 2023
Vanaf € 595
17 jul 2023 24 jul 2023
Vanaf € 595
31 jul 2023 07 aug 2023
Vanaf € 595
07 aug 2023 14 aug 2023
Vanaf € 595
14 aug 2023 21 aug 2023
Vanaf € 595