Eilandhoppen van Ameland naar Schiermonnikoog

Ameland » Schiermonnikoog

Het echte reisgevoel in Nederland ervaren? Vrijheid om te doen en laten wat je wilt, nieuwe mensen ontmoeten en leuke activiteiten ondernemen. Deze zomer kun je op avontuur op de Waddeneilanden! Hop van eiland naar eiland, van Ameland naar Schiermonnikoog. Op elk eiland verblijf je in een basic of comfortabele tent op een gezellige camping, waar je ook andere eilandhoppers ontmoet. Go with the flow of the Tide. Geniet van het bijzondere van het Werelderfgoed de Waddenzee en ervaar dat elk Waddeneiland een eigen karakter heeft. Elk eiland kun je op een actieve manier verkennen. Ga mee wadlopen met een echte Amelander, kanoën naar een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen of met een safaritruck op avontuur door de Sahara voor het noorden. Voor een avontuurlijke reis hoef je niet naar de andere kant van de wereld.

 


Overzicht & Inbegrepen

7 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in verschillende type tenten. Mogelijkheden voor kinderen om in een eigen tentje te slapen.
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Bootovertochten Holwerd - Ameland, Ameland - Holwerd, Lauwersoog - Schiermonnikoog, Schiermonnikoog - Lauwersoog
Waddenhop host op elk eiland
Bagagevervoer van veerboot naar camping
Fietshuur op Ameland en Schiermonnikoog

Vooraf bij te boeken

  • Vervoer van en naar de veerboot
  • Diners (ter plaatse)

Jullie #Waddenhop momenten

36 3
5 0

Dag 1 t/m 4 | Ameland

Dag 1: Aankomst Ameland

Je reist met het openbaar vervoer of je eigen auto naar Holwerd, waar de veerboot naar Ameland vertrekt. Nadat je de oversteek per veerboot in ca. 50 minuten hebt gemaakt arriveer je in de veerhaven van Nes, waar onze Waddenhop host je opwacht. We stappen op de fiets en zijn een kwartiertje later op de camping in de duinen. Hier verblijf je 3 nachten in je tent die al voor je klaar staat. Nadat je geïnstalleerd bent kun je achter de duinen een frisse duik nemen in de Noordzee. Als er ’s middags nog tijd is heb je misschien nog wel zin in een surfles?

Dag 2 t/m 4: Ameland

Ooit in je leven wil je lopen op de bodem van de Waddenzee. Dit is iets unieks voor Nederland en kan alleen bij eb op bepaalde plekken bij de Waddenzee. Een lokale Amelander neemt je graag mee het Wad op tussen Hollum en Ballum (optioneel). Ruik, voel en proef de levendige Waddenzee en ervaar de snelheid waarmee het water wegvloeit en binnenkomt. De karakteristieke eilander zit vol verhalen, waar je zeker aandachtig naar zult luisteren.

Ga op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Vanaf de vuurtoren loopt een fietspad door de duinen helemaal naar de andere kant van het eiland, waar je uitkomt bij de kwelders van ’t Oerd. Op de terugweg kun je stops maken in het gezellige Nes en afsluiten met een Nobeltje (het lokale likeurtje) in Ballum.

Ameland
Ameland

Overzicht

4 nachten verblijf op een mooie duincamping
Overtocht Holwerd – Ameland per veerbootDag 5 t/m 7 | Schiermonnikoog

Dag 5: Ameland – Schiermonnikoog

s Ochtends na het ontbijt checken jullie uit. We nemen de veerboot naar Holwerd. Hier gaan we vervolgens met het openbaar vervoer of je eigen auto naar Lauwersoog, waarna we per veerboot afreizen naar Schiermonnikoog. Als we aankomen staan er fietsen voor ons klaar en fietsen we naar de camping. Jullie verblijven 3 nachten op Schiermonnikoog.

Dag 6 en 7: Schiermonnikoog

Vandaag hebben jullie de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel).

 

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

Overzicht

Overtocht Ameland - Holwerd per veerboot
Overtocht Lauwersoog - Schiermonnikoog per veerboot
3 nachten verblijf op een knusse campingDag 8 | Lauwersoog

Dag 8: Schiermonnikoog – einde reis

Er komt een einde aan het avontuur op de twee eilanden. Jullie kunnen zelf bepalen welke boot jullie naar Lauwersoog nemen. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar de vaste wal. Wil je nog genieten van het strand of een activiteit ondernemen?

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Lauwersoog
Lauwersoog

Overzicht

Overtocht Schiermonnikoog - Lauwersoog per veerbootVerblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijf je op campings. Elke 2 a 3 nachten verplaats je naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijf je op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Camping Klein Vaarwater op Ameland (4 nachten)
  • Camping Seedune op Schiermonnikoog (3 nachten)

Op elke camping staan meerdere tenten bij elkaar waardoor je gemakkelijk in contact komt met andere eilandhoppers. De sfeer voelt als in een hostel. Uiteraard zijn jullie volledig vrij om je eigen plan te trekken of samen met andere reizigers activiteiten te gaan ondernemen.

Je zult merken dat de sfeer op elk eiland weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten.

Tenten

Hou je van basic of juist meer luxe? We hebben diverse soorten tenten in verschillende groottes. Voor ieder wat wils!

Luxe tent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Eventuele 3e en 4e personen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting. Er is geen elektriciteit aanwezig in de tent.

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee opblaasbare campingmatrassen. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen, tafeltje en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Voor solo reizigers is het ideaal om in een 1-pesoonstent te overnachten.

De tent heeft 1 of 2 selfinflatable slaapmatjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er een mogelijkheid je telefoon op te laden met zonne-energie. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden | camping Wadden | Waddenhop.com Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint op Ameland en eindigt op Schiermonnikoog. Je reist per veerboot naar Ameland. Vanuit Holwerd vertrekt er regelmatig een veerboot naar Ameland. De overtocht duurt ca. 90 minuten. Vanuit Schiermonnikoog reizen we met de veerboot naar Lauwersoog. Er zijn reguliere afvaarten (ca. 50 minuten) en sneldiensten (ca. 20 minuten).

Eigen vervoer

Je kunt de auto parkeren in Holwerd. Nadat we op Ameland zijn geweest en op dag 5 van de eilandhop terugkeren in Holwerd, gaan we met de auto naar Lauwersoog. Vanaf hier reizen we naar Schiermonnikoog. Zodra de vakantie erop zit en we op dag 8 van de eilandhop weer terugkeren in Lauwersoog, heb je zodoende gelijk de beschikking over je eigen auto. Super handig dus.

Familievakantie Vlieland Schiermonnikoog - veerboot Doeksen - Waddenhop.jpg

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

03 jul 2023 10 jul 2023
Vanaf € 595
10 jul 2023 17 jul 2023
Vanaf € 595
17 jul 2023 24 jul 2023
Vanaf € 595
31 jul 2023 07 aug 2023
Vanaf € 595
07 aug 2023 14 aug 2023
Vanaf € 595
14 aug 2023 21 aug 2023
Vanaf € 595
21 aug 2023 28 aug 2023
Vanaf € 595