Avontuur in het ritme van eb en vloed

Vlieland » Terschelling » Ameland » Schiermonnikoog

Dit is je unieke kans om Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in één reis te bezoeken. Elk eiland heeft een eigen sfeer en karakter. De Waddeneilanden liggen in een voor de wereld uniek natuurgebied; de Waddenzee. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt dit stukje Werelderfgoed bijzonder. Planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland. Tijdens deze groepsreis hoppen we langs vier van de vijf TVTAS eilanden.


Overzicht & Inbegrepen

Reisleiding: op elk eiland begeleiding door onze eilandcrew
14 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf in basic tot luxe tenten
Elke ochtend een lekker ontbijtje
Overtochten Harlingen - Vlieland, Vlieland – Terschelling, Terschelling – Harlingen, Holwerd - Ameland, Ameland - Holwerd, Lauwersoog - Schiermonnikoog en Schiermonnikoog - Lauwersoog
Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland.
Bagagevervoer van veerboot naar camping

Niet inbegrepen

Parkeerkosten

Diverse lokale activiteiten


Vooraf bij te boeken

  • Fietsen op verschillende eilanden
  • Diners (ter plaatse en in overleg)
  • Museum bezoeken

Jullie #Waddenhop momenten

55 1
5 0
19 4
20 2
16 0

Dag 1 t/m 4 | Vlieland

Dag 1: Vertrek Harlingen naar Vlieland

Op naar Vlieland! Vanuit Harlingen reizen jullie met de veerboot naar Vlieland. Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar Kampeerterrein Stortemelk, gelegen in de duinen. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! Hier verblijven we twee nachten. Misschien is het een leuk idee om ’s avonds een kampvuurtje op het strand te maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 2 t/m 4: Vlieland

Vlieland is het meest ruige eiland. Hier zijn de mooiste avonturen te beleven. Het westen van het eiland bestaat eigenlijk alleen maar uit zand. Dit wordt ook wel de Sahara van het noorden genoemd. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met een stoere gele truck. Je kunt mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. Vanaf hier kun je ook even zwaaien naar je vrienden op Texel!

Je hebt de komende dagen de tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Vlieland
Vlieland

Overzicht

Overtocht Harlingen – Vlieland per veerboot
4 nachten verblijf op slechts 1 duin verwijderd van zeeDag 5 t/m 7 | Terschelling

Dag 5: Vlieland – Terschelling

Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen. We stappen aan boord van de veerboot, waarmee we afreizen naar Terschelling. Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 2 nachten verblijven. Zin om vanavond zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben!

Dag 6 en 7: Terschelling

Jullie kunnen vandaag het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Hou je van wat meer actie? (optionele activiteiten bij te boeken) Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Een populaire activiteit op Terschelling is wadkanoën (weersafhankelijk). Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Terschelling
Terschelling

Overzicht

3 nachten verblijf in de bossen bij West Terschelling
Overtocht Vlieland - Terschelling per veerbootDag 8 t/m 10 | Ameland

Dag 8: Terschelling – Ameland

We gaan per veerboot terug naar Harlingen. Vervolgens rijden we met de auto of het openbaar vervoer naar Holwerd. Hier pakken we de veerboot naar Ameland! Nadat je de oversteek per veerboot in ca. 50 minuten hebt gemaakt arriveer je in de veerhaven van Nes, waar onze Waddenhop host je opwacht. We stappen op de fiets en zijn een kwartiertje later op de camping in de duinen. Hier verblijf je 3 nachten in je tent die al voor je klaar staat. Nadat je geïnstalleerd bent kun je achter de duinen een frisse duik nemen in de Noordzee. Als er ’s middags nog tijd is heb je misschien nog wel zin in een surfles (optioneel)?

Dag 9 t/m 11: Ameland

Ooit in je leven wil je lopen op de bodem van de Waddenzee. Dit is iets unieks voor Nederland en kan alleen bij eb op bepaalde plekken bij de Waddenzee. Een lokale Amelander neemt je graag mee het Wad op tussen Hollum en Ballum (optioneel). Ruik, voel en proef de levendige Waddenzee en ervaar de snelheid waarmee het water wegvloeit en binnenkomt. De karakteristieke eilander zit vol verhalen, waar je zeker aandachtig naar zult luisteren.

Ga op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Vanaf de vuurtoren loopt een fietspad door de duinen helemaal naar de andere kant van het eiland, waar je uitkomt bij de kwelders van ’t Oerd. Op de terugweg kun je stops maken in het gezellige Nes en afsluiten met een Nobeltje (het lokale likeurtje) in Ballum.

Ameland
Ameland

Overzicht

4 nachten verblijf op een mooie duincamping
Bootovertocht Terschelling - Harlingen per veerboot
Bootovertocht Holwerd - Ameland per veerbootDag 11 t/m 12 | Schiermonnikoog

Dag 11: aankomst op Schiermonnikoog

Tijd om naar het laatste eiland te gaan. Schiermonnikoog wacht op je! We nemen de veerboot naar Holwerd. Hier gaan we vervolgens met het openbaar vervoer of je eigen auto naar Lauwersoog, waarna we per veerboot afreizen naar Schiermonnikoog. Als we aankomen staan er fietsen voor ons klaar en fietsen we naar de camping. Jullie verblijven 3 nachten op Schiermonnikoog.

Dag 12 t/m 13: Schiermonnikoog

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel). Uiteraard bij de juiste weersomstandigheden. Mocht het windstil zijn, dan heb je op de andere Waddeneilanden nog volop kans om deze gave activiteiten te ondernemen.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

Overzicht

3 nachten verblijf op een knusse camping
Overtocht Ameland - Holwerd per veerboot
Overtocht Lauwersoog - SchiermonnikoogDag 13 | Lauwersoog

Dag 14: Schiermonnikoog – einde reis

Er komt een einde aan het avontuur op de twee eilanden. Jullie kunnen zelf bepalen welke boot jullie naar Lauwersoog nemen. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar de vaste wal. Wil je nog genieten van het strand of een activiteit ondernemen?

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

N.B. De optionele activiteiten die als suggestie staan aangegeven dienen zelf geboekt te worden op locatie.

Lauwersoog

Overzicht

Overtocht Schiermonnikoog - Lauwersoog per veerbootVerblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 a 3 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (4 nachten)
  • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (3 nachten)
  • Camping Klein Vaarwater op Ameland (4 nachten)
  • Mini Camping de Duinhoeve of Seedune op Schiermonnikoog (3 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2 personen op indeling of alleengebruik

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Wanneer je alleen boekt kun je deze tent op indeling boeken. Je deelt deze tent dan met een reisgenoot van je eigen geslacht. Het kan voorkomen dat je de tent deelt met 2 andere reizigers van het eigen geslacht. Heb je liever deze luxe tent voor alleengebruik? Dit is mogelijk. Klik op boek nu om de prijs te berekenen.

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Slaap je In een 1-persoonstent basic, dan heb je de privacy van een eigen tent.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent basic, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht.

De tent heeft 1 of 2 luchtbedden/matjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. n sommige gevallen is er een mogelijkheid je telefoon op te laden met zonne-energie. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | camping Wadden | Waddenhop.com 1- en 2-persoonstenten Basic 2-persoonstent De Waard Pimpelmees Luxe tent De Waard Apollo 5

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint in Harlingen. Je reist per veerboot naar Vlieland. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Terschelling kun je met de veerboot naar Harlingen. Er zijn reguliere afvaarten (ca, 110minuten) en sneldiensten (ca. 50 minuten).

Aan het einde van de reis op Schiermonnikoog kun je zelf bepalen wanneer je met de veerboot naar Lauwersoog reist. Ongeveer elke 3 uur vaart een veerboot je in ca. 50 minuten naar het vaste land. Je kan zonder ticket aan boord stappen. Tussendoor gaan er ook snelboten. Hiervoor geldt een toeslag. Vanaf Lauwersoog kun je met de bus naar Leeuwarden of Groningen, waar regelmatig treinen vertrekken richting het zuiden.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je die parkeren in Harlingen. Kijk op de website: parkerenharlingen.nl en reserveer alvast een parkeerplaats. Let op de parkeerkosten zijn niet inclusief voor deze reis, die dien je dus zelf te betalen.

Eigen vervoer

Je kunt de auto parkeren in Holwerd. Nadat we op Ameland zijn geweest en op dag 11 van de eilandhop terugkeren in Holwerd, gaan we met de auto naar Lauwersoog. Vanaf hier reizen we naar Schiermonnikoog. Zodra de vakantie erop zit en we op dag 14 van de eilandhop weer terugkeren in Lauwersoog, heb je zodoende gelijk de beschikking over je eigen auto. Super handig dus.

 

Singlereis Vlieland - Veerboot rederij Doeksen - Waddenhop

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

05 aug 2023 19 aug 2023
18-35 jaar, 35-49 jaar, 45-60 jaar
Vanaf € 925

Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de ‘Vroege Vogel’ reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in ‘Volle vaart vooruit’ passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Vroege vogels. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Vroege vogel bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.