Volop gezelligheid op 't Wad

Texel » Vlieland » Terschelling » Ameland » Schiermonnikoog

Houden jullie van avonturen? Ontmoet op Texel andere eenoudergezinnen en ga mee op ontdekkingstocht over Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Elk eiland heeft z’n eigen coole activiteiten, genoeg te beleven. Zeehonden spotten, lopen op de bodem van de Waddenzee, een vuurtoren beklimmen, kampvuur maken op het strand of gewoon lekker zwemmen in de Noordzee. Het avontuur begin op Texel, hét familie eiland. Activiteiten die je kunt doen zijn hier perfect op afgesteld. Met een voormalige vissersboot maken we de eerste hop over de Waddenzee naar Vlieland. Hier verblijven we op een toffe camping vlakbij het strand. Met snelle ribs (soort speedboot) zijn we in no time op Terschelling, waar jullie overnachten in de bossen vlakbij West Terschelling. Met een watertaxi varen we over de Waddenzee naar Ameland. Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Op Ameland kun je mee het Wad op. Modderpoten gegarandeerd! Schiermonnikoog is de afsluiter van deze reis. Hier vind je het breedste strand van Europa.   

Eilandhoppen voor eenoudergezinnen 

Dit is een groepsreis speciaal voor eenoudergezinnen. Er is plaats voor 3 tot 8 eenoudergezinnenOp Texel ontmoeten jullie elkaar. Contacten leggen is laagdrempelig voor zowel kids als ouders. Zo wordt het voor iedereen een onvergetelijke Waddenervaring. Op elk eiland is er reisleiding vanuit Waddenhop aanwezig. 


Overzicht & Inbegrepen

11 nachten verblijf op campings
Keuze uit verblijf uit verschillende type tenten. Mogelijkheden voor kinderen om in een eigen tentje te slapen
Elke dag een lekker ontbijtje
Overtochten Texel – Vlieland, Vlieland - Terschelling, Terschelling - Ameland & Ameland - Schiermonnikoog
Fietshuur op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog

Jullie #Waddenhop momenten

34 1
27 1
5 0

Dag 1 t/m 3 | Texel

Dag 1: aankomst op Texel 

Het avontuur voor eenoudergezinnen begint op Texel. Op eigen gelegenheid reizen jullie naar het bekendste Nederlandse Waddeneiland. Via Den Helder ben je met de veerboot snel op het eiland. Hier verblijven jullie twee nachten in tenten op een kleine camping. Maak kennis met de andere eenoudergezinnen onder het genot van een drankje 

Dag 2 en 3: Texel 

Een goed begin van het eilandhoppen is het huren van fietsen. Vanuit het verblijf kun je alle kanten op! Verken de Duinen van Texel en neem een frisse duik in de Noordzee. Waar heb je zin in? Leren golfsurfen of paardrijden in de duinen? Op het familie eiland Texel zijn volop mogelijkheden voor alle leeftijden. Wil je je verdiepen in de rijke biodiversiteit van de Waddenzee, dan kun je naar EcomareHier kun je ook zeehonden zien, maar het is natuurlijk wel veel gaver om ze in het wild te spotten.  

Texel
Texel

Overzicht & Inbegrepen

3 nachten verblijf in een tent op een kleine camping
Ontbijt op dag 2 en 3

Bij te boeken

Fietshuur Texel ca. € 15 per dag
Paardrijden vanaf ca. € 19 per uur
Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 25 p.p.
Windsurfen (1 uur) ca. € 25 p.p.Dag 4 t/m 5 | Vlieland

Dag 4: Texel – Vlieland 

Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! We stappen aan boord van een voormalig vissersschip. Tijdens vloed varen we over de Waddenzee naar de jachthaven van Vlieland. Kijk goed om je heen! Wie weet steekt een nieuwsgierige zeehond zijn kop boven water. Na aankomst op Vlieland fietsen we naar Kampeerterrein Stortemelk, gelegen in de duinen. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! Hier verblijven we twee nachten. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal? 

Dag 5: Vlieland 

Vlieland is het meest ruige eiland. Hier zijn de mooiste avonturen te beleven. Het westen van het eiland bestaat eigenlijk alleen maar uit zand. Dit wordt ook wel de Sahara van het noorden genoemd. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met een stoere gele truck. Je kunt mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. Vanaf hier kun je ook even zwaaien naar je vrienden op Texel! 

Vlieland
Vlieland

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op slechts 1 duin verwijderd van zee
Ontbijt op dag 4 en 5
Bootovertocht Texel - Vlieland per voormalige vissersboot
Fietshuur op Vlieland

Bij te boeken

Vliehors Express ca. € 24,50 p.p. voor dagexcursie en ca. € 29,50 voor nachtexcursie
Kitesurfen introductiecursus (2 uur) ca. € 95 p.p.
Golfsurfen (2 uur) ca. € 35 p.p.Dag 6 t/m 7 | Terschelling

Dag 6: Vlieland – Terschelling 

Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen. We stappen aan boord van een rib. Dit is een soort speedboot, waarmee we in 20 minuten op Terschelling zijn. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 2 nachten verblijven. Zin om vanavond de zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben! 

Dag 7: Terschelling 

We zijn alweer op het laatste eiland. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Of houd je meer van adrenaline? Als het stevig waait is blokarten echt een aanrader. In een karretje met een zeil ga je als een speer over het strand.  

Terschelling
Terschelling

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op een mooie camping in de bossen
Ontbijt op dag 6 en 7
Bootovertocht Vlieland - Terschelling met een snelle rib
Fietshuur op Terschelling

Bij te boeken

Wadkanoën naar zeehondenbank (3 uur) ca. € 52,50 p.p. (v.a. 15 jaar)
Paardrijden (2 uur) ca. € 39 p.p.
Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 35 p.p.Dag 8 t/m 9 | Ameland

Dag 8: Terschelling – Ameland

’s Ochtends na het ontbijt checken jullie uit. Afhankelijk van het getij en het soort boot vindt de overtocht ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds plaats. In de meeste gevallen gaan jullie per watertaxi naar Ameland. Deze overtocht duurt ca. anderhalf uur. Soms vindt de overtocht plaats per excursieboot. Deze vertrekt aan het begin van de avond vanuit de haven van West Terschelling. We zijn afhankelijk van eb en vloed 3 tot 4 uur onderweg. Kijk vanaf het bovendek uit over de Waddenzee. Wie weet zie je zeehonden! Als we aankomen staan er fietsen voor ons klaar en fietsen we naar de camping.

Dag 9: Ameland

Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Vandaag gaan we op een Waddenzwerftocht (inbegrepen) met een echte Amelander. Trek oude schoenen aan en stap op ’t Wad. We gaan op zoek naar kokkels, schelpen en oesters. Wie durft er verse oester te proeven? We komen allerlei culinaire hoogstandjes tegen op het Wad. Proef maar! Voor of na het wadlopen kun je Ameland per fiets verkennen of een leuke activiteit op het strand ondernemen. Heb jij wel eens gesurft?

Ameland
Ameland

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op een mooie duincamping
Overtocht Terschelling – Ameland per watertaxi of excursieboot
Ontbijt op dag 8 en 9
Fietshuur op Ameland
Waddenzwerftocht met echte Amelander

Bij te boeken

Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 30 p.p.
Paardrijden (1 uur) ca. € 26,50 p.p.
Blokarten (1 uur) ca. € 27,50 p.p.Dag 10 t/m 11 | Schiermonnikoog

Dag 10: Ameland – Schiermonnikoog

Tijd om naar het laatste eiland te gaan. Schiermonnikoog wacht op je! Vanmorgen stappen we aan boord van de veerboot naar Holwerd en vervolgens reizen we per taxibusjes richting Lauwersoog. Hier ligt de oude Vriendschap met de enthousiaste schipper Jacob klaar om ons mee te nemen op een mooi avontuur. Allereerst varen we naar een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen. Je krijgt de tijd om de nieuwsgierige zeehonden van dichtbij te zien. Vervolgens varen we richting de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we stranden op een zandplaat. Indien de omstandigheden het toelaten kun je via een trap het wad op (trek wadloopschoenen aan). Een waddengids neemt je mee en legt uit over van alles wat leeft en beweegt. Lopend zetten we voet aan wal op Schiermonnikoog. Heb jij nu de TVTAS afgevinkt?

Dag 11: Schiermonnikoog

Vandaag hebben jullie de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel).

Dag 12: Schiermonnikoog – einde reis

Er komt een einde aan het avontuur op de TVTAS eilanden. Jullie kunnen zelf bepalen welke boot jullie naar Lauwersoog nemen. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar de vaste wal. Wil je nog genieten van het strand of een activiteit ondernemen?

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

Overzicht & Inbegrepen

2 nachten verblijf op een knusse camping
ontbijt op dag 9. 10 en 11
Overtocht naar Schiermonnikoog met de oude Vriendschap
Fietshuur op Schiermonnikoog

Bij te boeken

Blokarten en powerkiten (2 uur) ca. € 35 p.p.Verblijf

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 a 3 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • De Tesselse Camping op Texel (3 nachten)
 • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (2 nachten)
 • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (2 nachten)
 • Camping Klein Vaarwater op Ameland (2 nachten)
 • Mini Camping de Duinhoeve of Camping Seedune op Schiermonnikoog (2 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om met je gezin in één tent te verblijven of verblijven je kind(eren) liever in een eigen tent? Kies uit de onderstaande mogelijkheden:

Luxe familietent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting. Er is geen elektriciteit aanwezig in de tent.

Tweepersoonstent De Waard

Deze knusse tent is perfect voor gezinnen, waarbij de kinderen graag in een eigen tent overnachten. Op elk eiland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op de meeste eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

In het slaapcompartiment zijn twee comfortabele campingmatrassen. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Het is mogelijk om voor je gezin 2x een tweepersoonstent te boeken.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen

Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Vakantie Waddeneilanden | Vlieland Stortemelk | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden | camping Wadden | Waddenhop.com Luxe tent De Waard Apollo 5 2-persoonstent De Waard Pimpelmees 1- en 2-persoonstenten Basic

Vervoer

Naar de eilanden

Het Waddenhopavontuur begint op Texel en eindigt op Schiermonnikoog. Je reist op eigen gelegenheid naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Vanuit Den Helder vertrekt elk half uur een boot naar Texel. De overtocht duurt ca. 20 minuten. Hou er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Schiermonnikoog kun je met de veerboot naar Lauwersoog. Er zijn reguliere afvaarten (ca, 50 minuten) en sneldiensten (ca. 20 minuten).

Wij raden aan om met openbaar vervoer naar Den Helder te reizen en vanaf Lauwersoog weer terug naar huis.

Tussen de eilanden

De overtochten tussen de eilanden zullen elke keer weer anders zijn. We maken de oversteek per voormalige vissersboot, een snelle rib en een excursieboot. Zo beleef je de Waddenzee op verschillende manieren.

De overtochten zullen met de volgende bootsoorten plaatsvinden (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Texel – Vlieland per voormalige vissersboot
 • Vlieland – Terschelling per rib
 • Terschelling – Ameland per watertaxi of excursieboot
 • Ameland – Schiermonnikoog met de oude Vriendschap

Vakantie Waddeneilanden | De Vriendschap Texel | Waddenhop.com Vakantie Waddeneilanden rib Waddenhop.com

Reisdata & prijzen

Kies de reisdatum van je keuze. Na het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25%. Het restant ontvangen we graag 6 weken voor vertrek. Boek je binnen de 6 weken voor vertrek? Dan ontvangen we graag per ommegaande de volledige reissom.


We kunnen helaas geen reis vinden die aan je criteria voldoet.

Annulering door corona?

We gaan ervan uit dat reizen in de zomer een stuk gemakkelijk is, maar het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM die op het moment van de uitvoer van de reis gelden. Het kan zijn dat wij aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is